Hüsnü Özyeğin İlköğretim Okulundan Anlamlı Etkinlik

Tarih : 2015-12-01 / Kategori : Eğitim

Hüsnü Özyeğin İlköğretim Okulundan Anlamlı Etkinlik

           Iğdır’da bulunan Hüsnü Özyeğin İlköğretim Okulu, öğrencilerine yönelik sürdürdüğü değerler eğitimi projesi kapsamında “Engellilere Saygı” konulu bir kompozisyon yarışması düzenledi. 

 

Okul yönetimi tarafından kompozisyon yarışmasına katılan tüm öğrenciler ile Yeşil Iğdır Engelliler Spor Kulübü Derneği üyesi engelli vatandaşlar bir araya getirildi. 
Yeşil Iğdır Engelliler Spor Kulübü Derneği binasında gerçekleştirilen etkinlikte yarışmada dereceye giren öğrencilere hediyeleri Dernek Başkanı Hakan Abakay tarafından verildi. 
    Dereceye giren öğrencilerin kendi yazdıkları kompozisyonları okuduğu sırada davetliler duygusal anlar yaşadılar. 
    Hüsnü Özyeğin İlköğretim Okulu Müdürü Ergun Güvenal yaptığı konuşmada; “Okul olarak değerler eğitimi projemiz kapsamında “Engellilere Saygı” konulu bir kompozisyon yarışması düzenledik. Dereceye giren öğrencilerimize hediyelerini bizzat engelli 
kardeşlerimizin vermelerini istedik. Sağ olsunlar bizi kırmayıp çok büyük bir hoşgörü gösterdiler. Öğrencilerimizin burada engelli kardeşlerimizle diyalog kurarak öğrenecekleri farkındalık sayesinde eminiz ki çok bilinçli nesiller ortaya çıkacak. Yeşil Iğdır Engelliler 
Derneği’ne bundan sonra Hüsnü Özyeğin İlköğretim okulu olarak öğretmeni, öğrencisi, velisi her şekilde destek verecektir. Bizim engellilerden öğreneceğimiz çok şey var.” Şeklinde konuştu.
    Yeşil Iğdır Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Hakan Abakay ise; “ Hüsnü Özyeğin İlköğretim okuluna bu muhteşem farkındalık projesine imza attıkları için teşekkür ediyorum. Her şeyin başı eğitim ve bu çiçek çocuklarımız inşallah günü gelince biz engellilerin hayattaki tüm engellerini kaldıracak bilinçli nesiller olacaklar. Küçücük yüreklerinden kağıtlara dökülen anlamlar o kadar büyük ki bizleri çok duygulandırdılar” dedi. Dereceye giren öğrenciler Prensen Öykü Güvenal, Sıla Öykü Akşit, Yusuf Ali Acar ödüllerini  alkışlar arasında Hakan Abakay’dan aldılar.
Projenin oluşturulması ve yürütülmesinde büyük emeğe sahip rehber öğretmenler Mihriban Verberi, Zeynep Oğan ve Hanife Özcan’a öğrenci velileri uzun süre teşekkür ettiler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.