Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adem Safa’nın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Tarih : 2015-12-02 / Kategori : Duyurular

Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adem Safa’nın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adem Sefa, 3 Aralık Dünya Engeliler günü dolaysıyla bir mesaj yayınladı.

 

         Sefa Mesajında şunları kaydetti;   Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığı arttırması açısından anlamlı bir tarihtir. 
         Ülkemizde engelli bireylerin yasal haklarının ve yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar, son yıllarda artmaktadır. 
         Engelli bireylere yönelik yapılan bu çalışmalar, sadece engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun her kesiminden bireyleri yakından ilgilendirmektedir. Dolayısıyla toplumdaki her bireyin engellilere yönelik farkındalığını arttırmak büyük önem arz etmektedir.
         Ülkelerin gelişmişlik düzeyinin belirlenmesinde en önemli etken, eşit hak ve özgürlüklere sahip olarak doğan insanların, yaşamlarını da eşit şartlar altında, herhangi bir eksiklik duymadan sürdürebilmeleridir. Bu nedenle engelli - engelsiz tüm vatandaşların hak ve sorumluluklarının bilincinde bir hayat sürmeleri, yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda toplumsal yaşamda aktif rol üstlenmeleri, üretime etkin olarak katılmaları büyük önem taşımaktadır. Bunun vazgeçilmez koşulu ise, tüm bireylere sunulan hizmetlerin eşit ve erişilebilir olmasıdır. Sosyal devlet ilkesi, tüm vatandaşlara ayrım gözetilmeksizin bu şartların sağlanmasının güvencesidir.
     Engelli bireyler, günlük yaşamda karşılaştıkları her türlü engeli aşmak için bütün güçleriyle çalışırken toplumun da kendisinden kaynaklanan her türlü engeli fark etmesi ve bu engelleri ortadan kaldırmak için gerekli toplumsal hareketi başlatması gerekmektedir. Engelli bireylerin farklı özel gereksinimlerinin olması, onların eksik ya da kusurlu olarak kabul edilmesini ve sosyal hayattan soyutlanmış olmasını gerektirmemektedir. Bu sebeple toplumu engelli ve engelsiz bireyler olarak ayrıştırmak bile, bireylerin birbirleriyle kaynaşmasının ve herkesin toplum tarafından eşit olarak kabul edilmesinin önündeki engellerden biridir.
    Engelli bireylere dönük fırsat eşitliğini arttırmak için gerçekleştirilecek her türlü uygulama, 
bu bireylerin toplumsal hizmetlerden ve haklardan eşit bir biçimde faydalanmasını 
sağlayacaktır. Bu durum, ülke olarak bizi çağdaş toplumlar seviyesine çıkaracak en önemli unsurlardan biri olacaktır. Bu düşünce ve temennilerle İlimizde ve tüm ülkemizde yaşamakta olan engelli bireylerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlar, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler temenni ederim.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.