Iğdır Osb’ye Mobese Sistemi Kuruldu

Tarih : 2015-12-02 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Osb’ye Mobese Sistemi Kuruldu

          Iğdır Organize Sanayi Bölgesi’ne Serhat Kalkınma Ajansı Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı kapsamında sağlanan mali destek ile  Mobese sistemi kurularak OSB’deki  bütün iş yerleri güvence altına alındı.

 

               Iğdır Organize Sanayi Bölgesinde düzenlenen törenle Mobese sitemi basın mensuplarına tanıtılarak açılışı yapıldı.Açılışta konuşan Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Arslan, ”Bugün güvenlik sistemleri yaptığımız ihata duvarı ve traktörün açılışını yapıyoruz.
     2014 yılında yapmış olduğumuz 805 bin tl’lik proje onaylandıktan sonra projeyi hayata geçirdik.
1500 metrekarelik ihata duvarı ile güvenlik sitemi kuruldu.Müteşebbislerimiz. Iğdır valiliği, belediye, Ticaret ve Sanayi Odasıdır. 
    Birinci etabımızda 26 parsel var. Buralar yapılmış bitmiş 14 kadarında üretim yapılıyor. 
    İkinci etap 80 parselden oluşmaktadır. 
    Alt yapısı bitti üst yapısı için ihaleye çıktık.    Yaptığımız güvenlik sitemi bütün fabrikaları rahatlıkla görebiliyor.Artık OSB güvenli ortamda  105 parselden oluşan birinci ve ikinci OSB’ miz daha güvenli olacaktır.”dedi.
         Iğdır Organize Sanayi Bölgesi müdür Hakan Aras,  “Iğdır Organize Sanayi Bölgesi Altyapı Eksikliklerini Tamamlıyor, Yatırımcının Yüzü Gülüyor Projesi” için Organize Sanayide yapılan çalışmalarda bölgesel kalkınma ajansı olan Serka (Serhat Kalkınma Ajansı)’ya proje hazırlanmış olup %25’i Müteşebbis Heyeti Başkanlığı tarafından %75’i Serka tarafından karşılanan toplamda 805 000 TL hibe desteği alınmış olup bu kapsamda; Osb içerisinde yeşillendirme işlerinde vs kullanmak amacıyla traktör alınmıştır.Yeşillendirme çalışmaları yapılmıştır. 
         Arıtma tesisi ön etüt proje çalışmaları tamamlanmıştır.OSB Güvenlik Sistemi kapmasında güvenlik odası oluşturulmuş ve Türkiye genelinde yeni kullanılmaya başlanan ve bölgemizde ilk defa kullanılan yüz tanımlama sistemi ile sadece görevli personelin girişine olanak sağlamaktadır.  Ayrıca Plaka Tanımlama Sistemi ile de OSB’ye giriş-çıkış yapan araçların plakaları kaydedilmesine olanak sağlanmıştır. Toplamda 7/24 kayıt alınan 21 kamera ile sistem kurulu hale gelmiştir. 
        OSB ön cephe 950 m 170 cm yükseklikte 80 cm betonarme temel üzeri panel çit ve etrafının da 1500 m2’lik kısmına 170 m yükseklikte  beton duvar yapılmıştır. “dedi.
         Açılış törenine Iğdır Belediye başkanı Murat Yikit, Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Ulus ,İl genel Sekreteri Ferhat Akkuş, Kafkas Çeçen Derneği başkanı Muharrem Çeçen ve  iş adamları katıldı.
         MOBESE sitemi tanıtıldıktan sonra sitemi kuran şirket mini helikopterle yüksekten OSB’nin görüntüsünü çekti. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.