Iğdır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü  Tarafından Güzel Bir Çalışma Daha

Tarih : 2015-12-02 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü  Tarafından Güzel Bir Çalışma Daha

Iğdır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Iğdır Üniversitesi işbirliği ile " Kariyer ve Meslek Tanıtım Günleri " etkinliği düzenlendi. 

      İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğin birinci gününde Açılış konuşmaları, yıl içerisinde en çok istihdama katkı sağlayan işverenlere plaketlerin sunulması ile İzgören Akademi eğitmeni kişisel gelişim uzmanı Ahmet Şerif İZGÖREN’in söyleşisi ile devam etti.
     İl Vali Vekili Muhlis ARSLAN başta olmak üzere katılımın yoğun olduğu etkinlikte
 İl Müdürü Halis Erdoğan; kariyer günü ile gençlerin kendilerini sürekli geliştirebileceğini düşündüğü alanları tespit edip, yaşam boyu bu alanda yoğunlaşarak kendini mesleki, ekonomik, sosyal, fikirsel ve duygusal açıdan tatmin edebilmeyi amaçladıklarını; meslek tanıtım günü ile de gençlere, gelecekte sahip olmak istedikleri meslek ile ilgili bazı önemli bilgileri önceden vermek ve meslekleri daha iyi tanımalarına fırsat vermek ve kafalarındaki bazı soru işaretlerini giderme amacını taşıdıklarını dile getirdi. 
    Erdoğan, özellikle üniversite ve ortaöğretim öğrencilerini iş piyasasıyla buluşturmayı, kaynaştırmayı ve gençleri iş gücü piyasası hakkında bilgilendirmeyi hedeflediklerini söyledi.         Kurum olarak üzerilerine düşen görevleri eksiksiz yerine getirmeyi amaçladıklarını belirten Erdoğan; “İlimizde her yıl uyguladığı çeşitli program, proje ve teşvik politikalarıyla binlerce kişiye iş imkânı sağlayan kurumumuz, ayrıca iş piyasasının istediği nitelikte eleman yetiştirmek amacıyla, onlarca mesleki eğitim kursları da düzenlemektedir. Toplumun dezavantajlı kesimi olan engelli vatandaşlarımızın sunduğu kendi işini kurma ve geliştirme projeleri karşılığında onbinlerce lira hibe desteği verilmektedir.                Yine iş piyasasında kendi işini kurarak bağımsız bir şekilde ayakta durmak isteyen gençlerimize girişimcilik eğitimleri verilerek; hem bu insanların aldıkları belgeler ile teşvik almalarını sağlamak hem de daha nitelikli iş alanlarını oluşturmak amaçlanmaktadır.
     İş piyasası ile işsiz bireyler arasında köprü kurarak uygun işe uygun işsizi yerleştirmeyi temel ilke edinen kurumumuz, yaptığı onlarca faaliyet ile aslında kuruma kayıtlı işsiz bireylerin iş sahibi olmalarını sağlarken, aynı zamanda bireylere, herhangi bir işte tecrübe kazanarak o alanda kariyer basamaklarını tırmanma şansını da tanımaktadır.” dedi. 
    İlk günkü program, Ahmet Şerif İzgören’in  kendi kitaplarını  imzalaması, stantların gezilmesi ve ikram ile son buldu. 
    Etkinliğin ikinci gününde ise mesleklerin tanıtım programı düzenleneceği belirtildi.     Ortaöğretim 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin yoğunlukta katılacağı programa Tıp, Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler İle Hukuk gibi meslek dallarında işin erbabı olan kişiler tarafından ilgili mesleklerin avantajları ile dezavantajları 
anlatılarak meslek seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verileceği belirtildi.
     Çeşitli  sinevizyon gösterileri ile devam etmesi beklenen programın stantların gezilmesi ve ikram ile son bulacaktır.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.