ETİK HAFTASI KUTLANDI

Tarih : 2008-06-04 / Kategori : Genel Haber

  İl Kültür Merkezi'nde Etik Haftası nedeniyle haftanın anlamının anlatıldığı bir program düzenlendi.

 Cumhuriyet İlköğretim okulu müdürlüğünce hazırlanan sinevizyon gösterisi ve Etik günü önemi nedeniyle konuşma yapan Öğretmen Sinem Şanvertosun konuşmada " Etik, Sosyal dokunun, kurumsal yapı ve işleyişin temel harcıdır diye- rek, " Bir toplumun gelişmesi ve kalkınması için gerekli olan para ve teknoloji gibi sermaye, dışarıdan temin edilebilir. Ancak ahlak, yada etik, borç olarak alınmaz, başka bir şeyle ikame edilemez ve dışarıdan ithal edilemez. Bir toplumun manevi öz sermayesidir. Ancak toplumun ve kurumların içinde geliştirilir" dedi.  
 "Mesleki etik, belirli bir meslek grubunun, mesleğe ilişkin olarak oluşturup koruduğu, meslek üyelerine emreden, onları belli bir şekilde davranmaya zorlayan, kişisel eğilimleri sınırlayan, yetersiz ve ilkesiz üyeleri meslekten dışlayan, meslek içi rekabeti düzenleyen ve hizmet ideallerini korumayı amaçlayan mesleki ilkeler bütünüdür" İnsanların sadece ceza ile yönetirseniz, onlar bir daha yanlış yapmayacaklar; ancak şeref utanma duygusuna da sahip olamayacaklardır. İnsanları erdemle ve etik kurallar ile idare eder- seniz, o zaman onlar hem şeref ve utanma duygularına sahip olacaklar, hem de doğruyu, iyiyi yapmaya çalışacaklardır" dedi.
  Konuşmaların ardından Şiir dalında ödül alan öğrenciler, Semra Tolun, Songül Karaçöl, Çiğdem İldız, Kompozisyon dalında dereceye giren öğrenci- ler, Hatice Dursun, Pınar Derinsu, Rugayye Emre, Resim dalında Semra Tolun, Fatma Erdoğan, Meltem Çetinkaya, Orta öğretim dalında ödül alan Besti Aydeniz kız meslek lisesi Şiir dalında ödül alan Özlem Beyazkoç, Derya Talayhan, 80 Yıl Cumhuriyet lisesi Öğrencisi Ali İhsan Akçay, Kompozisyon dalında ödül alan öğrenciler Gülten Kaya, Gökhan Yakın Doğukan Ağrıdağı Etik günü haftasıyla ilgili dereceye giren öğrencilere  ödüller vermesiyle program sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.