Caferi lider: Erdoğan’a saygısızlık yaptılar

Tarih : 2016-01-06 / Kategori : Gündem

Caferi lider: Erdoğan’a saygısızlık yaptılar

           Türkiye’deki Caferilerin lideri olarak bilinen Selahattin Özgündüz, Şii din adamı Nimr’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyaretinin ardından idam edildiğini hatırlatarak “Gayri resmi olarak onu da sanki bu olayın parçasıymış gibi zan altında bıraktılar” dedi.

        Özgündüz, hükümetin gereken açıklamaları yapmasını beklediklerini kaydetti.
        Suudi Arabistan’da Şii dini lider Nimr Bakır el Nimr’in idam edilmesinin ardından Türkiye’deki Caferiler, Suudi Arabistan’ın Ankara ve İstanbul’daki binaları önünde protesto gösterileri düzenledi. Türkiye’deki Caferilerin lideri olarak bilinen Selahattin Özgündüz, Nimr’in suçsuz olduğu halde idam edildiğini ve tepkilerinin nedeninin bu olduğunu söyledi.
    ​​Nimr’in El Kaide liderleriyle birlikte idam edilmesini de eleştiren Özgündüz, “Kendi ürettikleri teröristlerle beraber, Suudilerin kendi ürettikleri El Kaideci teröristlerle beraber idam edilmesi. Hiçbir zaman, hiçbir silahlı örgütün ne üyesi ne kurucusu olmuş bir din âlimini, bir kanaat önderini böyle idam etmelerine, Sünni de olsa bizim yine tepkimiz olurdu” dedi.
    ‘      GERİLİMİN SEBEBİ SUUDİ ARABİSTAN’
            İran ve Türkiye’nin yanan ateşi söndürme yönünde hareket etmesini beklediklerini kaydeden Özgündüz, “
           Türkiye’deki Caferilerin lideri Selahattin Özgündüz, Emperyalistlerin ve Siyonistlerin oyununa gelerek birbiriyle çatışmaları asla arzu edilen bir şey değil. Türkiye Caferileri de bu ülkenin asli unsurları ve sahipleri olarak, Suudi Arabistan’ın İran ile olan gerginliğini bu ülkeye taşımaktan yana değil dedi.
            Türkiye’deki Caferilerin lideri Selahattin Özgündüz, "Emperyalistlerin ve Siyonistlerin oyununa gelerek birbiriyle çatışmaları asla arzu edilen bir şey değil. Türkiye Caferileri de bu ülkenin asli unsurları ve sahipleri olarak, Suudi Arabistan’ın İran ile olan gerginliğini bu ülkeye taşımaktan yana değil" dedi.
         Gerilimin asıl müsebbibinin Vahhabi Suudi olduğunu düşünüyoruz. Terör ihraç ediyor bütün İslam coğrafyasına” dedi. Özgündüz, mezhep çatışmalarına hiçbir zaman taraf olmadıklarını ve bundan sonra da olmayacaklarını söyledi. Terörizme karşı durmaya devam edeceklerini ifade eden Özgündüz, “Türkiye Cumhuriyeti devletinin de terörün mağduru olan bir ülke olarak terörizmden yana olmaması beklentimizdir, arzumuzdur. İran ile Türkiye’nin ilişkisinin Türkiye vatandaşları arasında bir mesele teşkil etmemesi gerekir” diye konuştu.
    ‘KERBELA’YA SALDIRANLAR HOŞGÖRÜLÜYOR’
    İki ülke arasındaki anlaşmazlıkların Türkiye’deki Caferileri duygusal olarak etkilediğini söyleyen Özgündüz, “Mesela Kerbela’ya saldıran veya Ehli Beyt mezarlarına saldıranların hoş görülmesi ister istemez bizim duygularımızda müspet etki yapmıyor. Fakat Türkiye Cumhuriyeti devleti ‘Biz terörizmi desteklemiyoruz’ diyorsa, biz de vatandaş olarak doğru kabul etmek durumundayız” ifadelerini kullandı.
    Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı El Yamamah Sarayı'nda resmi törenle karşıladı.
    Erdoğan, Suudi Arabistan'da törenle karşılandı
    ‘TÜRKİYE'Yİ ORTAK ETME ÇABASI’
    Özgündüz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan’a yaptığı ziyaretin hemen ardından Nimr’in idam edilmesini manidar bulduğunu belirterek, “Suudiler Türkiye’yi kendi iç ihtilaflarına ve de İran ile olan ihtilaflarına taraf etme yönünde, bilinçli bir eylemdi diye düşünüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanının ziyaretine denk gelen böyle bir idamın, Türkiye’yi de kendi mantıksız davranışlarına ortak etme çabasıdır. Aynı zamanda da Türkiye Cumhuriyeti devletine ve devlet başkanına saygısızlıktır. Gayri resmi olarak, onu da sanki bu olayın bir parçasıymış gibi bir itham altında bırakması, saygısız bir davranış. Umarım bu konuda Türkiye Cumhuriyeti hükümeti de gereken açıklamaları yapar” dedi.
    

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası