‘ŞEHİR İNSAN MEDENİYET KÖPRÜSÜ ÖRNEK KİŞİLER SEMPOZYUMU’ YAPILDI

Tarih : 2016-01-09 / Kategori : Kültür & Sanat

‘ŞEHİR İNSAN MEDENİYET KÖPRÜSÜ ÖRNEK KİŞİLER SEMPOZYUMU’ YAPILDI

                İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür merkezi salonunda ‘Şehir İnsan Medeniyet Köprüsü Örnek Kişiler’ sempozyumu kalabalık bir dinleyici kitlesinin katılımı ile yapıldı.

 

            Iğdır Üniversitesi ile Iğdır Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği ‘Şehir İnsan Medeniyet Köprüsü Örnek Kişiler’ sempozyumuna konuşmacı olarak Fen Edebiyat Fakültesinden Türk Dili ve Edebiyatı Öğr. Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Keklik (sempozyum yöneticisi), Tarih Bölümü Öğr. Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Güneş, Arkeoloji bölümü Arş. Gör. Nilden Ergün, Türk Dili Ede. Bölümü Arş. Gör. Derya Karaca, Sosyoloji bölümü Arş. Gör. Hasan Biçim katıldılar.
            Saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof Dr. A. Haluk Dursun’un emeği geçenlere teşekkür ve kutlama mesajından sonra kürsüye davet edilen sempozyum konuşmacıları, 5 Örnek Kişi olarak tanıtılan, her biri kendi dalında eserler yayınlamış, yıllarca tarihi yapıları yıkılmaktan kurtararak onarımını yapmış, Avrupa, Balkanlar, Anadolu ve birçok yöredeki medeniyetlerin günümüze kadar aktarılmasını sağlamış, kültürlerin kaybolmasını önlemiş, Türk İslam fikir ve düşüncelerine katkıda bulunmuş, binlerce öğrencinin yetişmesine imkan sağlamış, değerli öğrenciler yetiştirerek günümüze köprü olmuş Ali Fuat Başgil, Ekrem Ayverdi, Ahmet Süheyl Ünver, Mahir İz ve Fethi Gemuhluoğlu’nu 15 dakikalık sürelerle anlattılar. Ekrem Hakkı Ayverdi’yi kızkardeşi Semiha Ayverdi’den okul bitirme tezi olduğu için araştıran ve dinleyen Yrd . Doç. Dr. Ferda Zambak ise Ayverdi’nin hayatından kesitler sunarak dinleyicilere tanıttı.
         Sempozyuma Iğdır Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Emin Erdem, Kültür Turizm İl Müdürü Osman Engindeniz, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Metin Kumlay, İl Tarım Müdürü Hüseyin Eraslan, Çevre Şehircilik İl Müdürü Fehmi Görkem Gençtürk, Sosyal Politikalar İl Müdürü Adem Sefa, Ticaret İl Müdürü Kenan Güneş, Bilim Tekn. İl Müd Yrd. Necmettin Ulucusoy, Müftü Vekili, İş Kur Müdürü Halis Erdoğan ve diğer kurumlardan yetkililer, öğrenciler ve halk katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası