Tuzluca Kaymakamından Batı illerine Gezi

Tarih : 2008-06-05 / Kategori : Genel Haber

  Tuzluca Kaymakamı Şuayib GÜRSOY bir ilki gerçekleştirerek Tuzluca'dan batı illerine bir gezi düzenletti. Kaymakam GÜRSOY gezinin amacını; öğrencileri güzel ülkemizin görmedikleri bölge ve yerleri gezdirmek, ülke değerlerinin farkına vardırmak, tarihimizin kilit noktalarını göstermek, dönüm noktalarını öğrencilere vermek diye açıkladı.
  

 İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat ÇETİNKAYA başkanlığı ve koordinatörlüğünde yapılan bu gezide Müstakil müdürlüklü ilköğretim okullarının 6-7 ve 8. sınıflar ile lise öğrencilerinden toplam 41 öğrenci alındı. Ayrıca Namık Kemal İlköğretim Okulu Müdürü Nusrettin ALÇAN, sağlık görevlisi ve  2 öğretmen refakatinde gerçekleşen bu gezide öğrenciler unutulmaz ilkler ve anlar yaşadılar. Milli Eğitim Müdürü Murat ÇETİNKAYA yolda birkaç sefer gezinin amacını içeren konuşmalar yaptı. Rehber öğretmen Sevda GÜRSES arabada Ankara, anıtkabir ve meclis hakkında öğrencilere bilgi verdi. Öğretmen Hüseyin SOPALI Çanakkale ile ilgili bilgilerini öğrencilerle paylaştı.
 Ankara'da ilk olarak Anıtkabir ziyaret edildi. Düzenlenen resmi çelenk koyma ve anıtka- biri ziyarette ilçe kaymakamı Şuayib GÜRSOY anıta çelenk sundu ve anıtkabir ziyaretçi defte- rine düşüncelerini yazıp imzaladı. Ardından müze gezilerek TBMM'ye gidildi. Sıcak bir karşılamada bulunan ilimiz milletvekili sayın Ali GÜNER, yorulma nedir bilmeden görevliler eşliğinde başta genel kurul salonu olmak üzere, kütüphane ve diğer kısımları teker teker gezdirdi. Vekil GÜNER; “burada sizleri görmekten büyük sevinç ve memnuniyet duydum. Öğrenciler, sizler bizim geleceğimizsiniz, bizim için çok kıymetlisiniz” dedi.
 Vekil Ali GÜNER bey kafilede bulunan 50, ayrıca kendisini ziyarete gelen 6 kişi olmak üzere toplam 56 kişiye öğle yemeği ikramında bulundu. TBMM bahçesindeki parkta kafileyi Milletvekili Ali GÜNER  ve Kaymakam Şuayib GÜRSOY Çanakkale'ye uğurladılar.
 Toplam 5 gün süren gezinin Çanakkale bölümünde rehber eşliğinde Eceabat'daki şehitlikler ve anıtlar ziyaret edildi.  Öğrenciler rehberin tanıtımı ile tarihi adeta yaşayarak öğrendi- ler bu tanıtım esnasında duygulu anlar yaşandı. Her tarafı tarih dolu tamamı şehit kanları ile yıkanmış bu yarım adayı gezmek öğrencileri fevkalade memnun etti. Milli Eğitim Müdürü ÇETİNKAYA Çanakkale destanına yakışır bir müze, bu yarımadanın boşaltılarak tamamının  şehitlik mekan olarak düzenlenmesi gerektiğini ve şehitliklerde 24 saat kuranı kerimin okunmasını iyi olacağını” söyledi.
 İki gece kalınan Çanakkale'den çıkıldıktan sonra Bursa üzeri dönüş yoluna devam edildi. Kuşcenneti Milli parkını gezen öğrenciler ayrıca sevindiler. Gezi Perşembe akşamı Tuzluca'da son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.