ATIK KAĞIT KUMBARALARI TESLİM EDİLİYOR

Tarih : 2016-02-03 / Kategori : Genel Haber

ATIK KAĞIT KUMBARALARI TESLİM EDİLİYOR

         Çevre ve Şehircilik İl Müdürü  Hamdi Görkem GENÇTÜRK Kağıt atıklarının ekonomiye tekrar kazandırılması ve doğal kaynaklarımızın korunması amacıyla, “Atık Kağıdım Ağaç Oldu”kampanyası başlattık.” dedi.

 

Gençtürk, 2013 yılında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce  “Atık Kağıdım Ağaç Oldu” adlı kağıt hurdası toplama kampanyası, “Bir Ağaç da Sen Kurtar” sloganıyla başlatılmış, İl Müdürlüğümüzce tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla yazışmalar yapılarak, muhafazasında lüzum kalmayan, imha edilmesi gereken kağıt hurdalarının toplanarak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde biriktirilmiştir. 2016 yılı başında, en son topladığımız 13 ton atık kağıt da ekonomiye kazandırılmış, 221 adet çam ağacı kesilmekten kurtarılmış ve elde edilen gelir Merkez Köylerine Hizmet Götürme Birliği hesabına aktarılmıştır.
    Kampanyanın daha sağlıklı yürütülebilmesi için, İl Özel İdaresinin finansman desteği ile, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce tasarlanan ve  yaptırılan Atık Kağıt Kumbaraları Valilik Binasında Hizmet veren birimlere yerleştirilmiştir. Kumbaraların teslim edilmesi esnasında Vali Yardımcıları Muhlis ARSLAN ve Bilgehan KARANFİL’  de bulundular.
     Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem GENÇTÜRK tarafından, Vali Davut HANER ve Vali Yardımcılarının desteklediği ve önemsediği kampanyanın devamlılığı için tüm kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtılmak üzere, İl Özel İdaresi bütçesiyle kumbaraların yaptırılmaya devam edileceği belirtildi.     

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası