KİM DEMİŞ KARATE ÇALIŞAN ÖĞRENCİ OKULUNDA BAŞARILI OLAMAZ DİYE?

Tarih : 2016-02-04 / Kategori : Spor

KİM DEMİŞ KARATE ÇALIŞAN ÖĞRENCİ OKULUNDA BAŞARILI OLAMAZ DİYE?

   Iğdır Karate Spor Kulübü sporcuları öğrenim gördükleri okullarından 2015 / 2016 yılı 1. Dönem karnelerinin yanında Takdir, Teşekkür ve İftihar Belgelerini aldı. 

 

Türkiye Karate Federasyonu Iğdır İl Antrenörü ve Iğdır Karate Spor Kulübü Başkanı Ali TABAK; “Üç yılı aşkın süredir Iğdır’da yapmış olduğumuz çalışmalarda Karate çalışan kişilerin öğrenim gördükleri okullarda çok daha başarılı olacaklarını ifade ettim. Düzenli olarak Karate çalışan kişilerin Anatomik yapısı güçlenirken, dikkat yeteneğinin geliştiği, almış olduğu oksijeni vücuduna daha düzenli dağıttığı için zihin olarak çok daha verimli odaklandığı, karar verme aşamasında net olduğunun günümüzde Bilim İnsanları tarafından yapılan araştırma ve çalışmalar sonucunda kanıtlanmış olduğunu, Karate ile ilgili yapmış olduğum tüm görüşmelerde ifade ettim. Aradan geçen süre içinde haklılığım öğrencilerimin okullarından almış oldukları belgeleri ile de tescil edilmiş oldu.
      Karate çocuk ve gençlerin yaratıcı becerilerini açığa çıkartıp ruhsal, fiziksel ve mental gelişimini besleyen, onların saldırgan tutumlarını kontrol etme becerilerini geliştirip sosyalleşmelerine destek veren bir spor branşıdır. Türk örf ve adetlerinin bir hasleti olan küçüğe sevgi büyüğe saygı anlayışı, bu sporda olmazsa olmaz prensipler olarak yaşanır ve yaşatılır.
     Günümüz modern Karate’nin kurucusu Gichin FUNAKOSHİ Sensei’in ifadesi ile; “Gerçek Karate manevi konulara, fiziksel konulardan daha çok önem verir. Gerçek Karate günlük yaşamda kişinin zihninin ve bedeninin alçakgönüllü bir ruhla eğitilmiş olması ve kritik zamanlarda daima adaletin yanında olmasıdır.
       İlimizde bu anlamda kendini geliştirmek isteyen gençlerimizi Karate çalışmaya davet ediyorum.” dedi. 

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası