KAĞIZMAN DA YOLA BARİKAT KURAN 4 KİŞİ TUTUKLANDI

Tarih : 2016-02-05 / Kategori : Genel Haber

KAĞIZMAN DA YOLA BARİKAT KURAN 4 KİŞİ TUTUKLANDI

Kars’ın Kağızman ilçesinde önceki gün yola barikat kurdukları iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra mahkemeye çıkartılan 5 kişinden 4’ü tutuklandı. 

1 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.
    Önceki gün Kars’ın Kağızman İlçesi’nde bir grup, Sur, Nusaybin ve Cizre’deki olayları protesto etmek için karayoluna taşlarla barikat kurup yolu trafiğe kapattıkları belirtilmişti.
    Kağızman da önceki gün akşam saatlerinde yaşanan olayda, ilçe merkezi ve Kümbet Mahallesi okul yolunda meydana gelen olayda, 5 kişilik bir gurubu yolu barikat ve taşlarla ile kapatarak ateşe vermeleri üzerine, olay yerine çok sayıda özel harekât polisi sevk edilmişti. Olayın ardından Polisin anında müdahale ederek olay yerinde bulunan 5 kişiyi ellerinde yanıcı maddeyle birlikte gözaltına almış ve gözaltına alınan 5 kişi için ek gözaltı alınırken, yol emniyet güçleri tarafından temizlenerek trafiğe açılmıştı.
    Öte yandan olay yerinde ele geçirilen benzin ve yanıcı maddelerinse güvenlik güçleri tarafından imha edildiği ve ilçe merkezinde güvenlik önlemleri artırılırken yol kapatma eyleminin güneydoğuda yanşan çatışmaları protesto amaçlı olduğu öğrenilmişti.
 
    KARS VALİLİĞİNDEN YAPILAN AÇIKLAMA
    Öte yanandan konuya ilişkin Kars Valiliğinden yapılan açıklamada ise: “PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanmasının eylem arayışı içerisinde olduğuna dair alınan duyumlar üzerine, Kağızman ilçemizde alınan tedbirler kapsamında devam eden devriye hizmetleri sırasında; 31.01.2016 günü saat: 18.45 sıralarında İlçemiz Zuvar Mezarlığı mevkiinden dere içine doğru devam eden yol üzerinde, terör örgütü adına eylem yapmak amacıyla yolu kaya, ağaç gövdesi vb.. cisimlerle kapatarak barikat kurup, yanıcı/yakıcı ve yangın hızlandırıcılarla ateş yakmaya çalışan 4 şüpheli erkek şahıs olay yerinde suçüstü yakalanmış yine şüpheli şahısları organize ettiği ve olay yerinden kaçtığı değerlendirilen 1 yaşı küçük erkek şahıs yakalanarak  gözaltına alınmıştır.
    Toplam (5) şüpheli “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan Kağızman C. Başsavcılığı’na sevk edilmişler, savcılık tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 4 şüpheli şahıs tutuklanmış, 1 yaşı küçük şüpheli şahıs mahkemece Adli Kontrol Kararı ile serbest bırakılmıştır.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası