Cizre’de yaşananlar Iğdır’da basın açıklaması ile kınandı

Tarih : 2016-02-11 / Kategori : Genel Haber

Cizre’de yaşananlar Iğdır’da basın açıklaması ile kınandı

Cizre’de yaşanan olaylar Iğdır’da gerçekleşen basın açıklaması ile kınandı.

 

DBP Iğdır İl örgütü öncülüğünde Cizre’de yaşanan olaylar ve gerçekleşen ölümler yapılan basın açıklaması ve oturma eylemi ile protesto edildi. 
    DBP Iğdır İl binası önünde gerçekleşen basın açıklamasına DBP Iğdır İl eş başkanları Oğuz Ok, Nadile Malgaz, HDP Iğdır İl Eş Başkanı Dilber Turan, Iğdır Belediye Eş Başkanı Murat Yikit, Tuzluca Belediye Eş Başkanı Neşegül Can, Hoşhaber Belde Belediye eş başkanları Kasım Ağgün, Nurcan Paran, Iğdır İl Genel Meclis Eş Başkanı Dilek Yanardağ’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
    ‘Kürt halkı onurlu mücadelesinden asla vazgeçmeyecek’
    Basın açıklamasında kitleye seslenen DBP Iğdır yöneticilerinden Oya Malgaz Kürt halkının onurlu mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğine dikkat çekerek” AKP’nin savaş konsepti onlarca çocuğun hayatını elinden almıştır.Sokağa çıkma yasakları adı altında son 6 ayda toplam 460 sivil 84 çocuk bu kirli ve kuralsız savaşta yaşamını yitirmiştir.”dedi.
    Malgaz son olarak Kürt halkının statüsüz yaşamayacağını belirterek” Bu tarihten sonra Ortadoğu coğrafyasında Kürt halkı statüsüz yaşamayı asla kabul etmeyecektir. Halklar arasında ciddi bir kopuşa neden olan bu kirli savaş politikalarının bir an önce terk edilmesi ve müzakere sürecine geri dönülmesi gerektiğini buradan bir kez daha vurguluyoruz” şeklinde konuştu.
    Basın açıklaması 5 dakikalık oturma eylemi ile son buldu. Kalabalık sesizce dağıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.