lğdır Eski valisi Ahmet Pek ve 25 kişiye Gözalti kararı

Tarih : 2016-02-12 / Kategori : Genel Haber

lğdır Eski valisi Ahmet Pek ve 25 kişiye Gözalti kararı

           Selam Tevhid Kumpası soruşturmasında vali ve emniyet müdürlerine gözaltı Selam Tevhid kumpası soruşturması kapsamında sıcak bir gelişme yaşandı.

 

26 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI VAR
    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "Selam Tevhid'de kumpas" soruşturması kapsamında, aralarında üst düzey emniyet görevlilerinin de bulunduğu 26 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kişilerden eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Pek'in de arasında bulunduğu 10'u gözaltına alındı.
    10 İLDE OPERASYON
    Bu kapsamda, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, başta İstanbul olmak üzere Ankara, Kocaeli, Çorum, Diyarbakır, Malatya, Mardin, Siirt, Hakkari, Bursa ve Antalya'da operasyon düzenledi.
    MERKEZ VALİSİ AHMET PEK DE GÖZALTINBDA
    Yapılan operasyonlarda, aralarında eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Merkez Valisi Ahmet Pek ile eski Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürü Ayhan Koç'un da arasında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.
    Hakkında gözaltı kararı bulunan 16 şüphelinin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.
    SELAM TEVHİD SORUŞTURMASININ ANKARA AYAĞINI YÜRÜTÜYORLARMIŞ
    "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlamasıyla haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin, takipsizlikle sonuçlanan Selam Tevhid soruşturmasının Ankara'daki ayağını yürüttükleri öğrenildi. Şüphelilerin, o dönemde başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile üst düzey bürokrat ve siyasetçileri dosya kapsamında takip ettikleri iddia ediliyor. Şüphelilerin Ankara'daki söz konusu soruşturmayı, 2012 yılının mart ayında yapılan bir ihbarla başlattıkları öne sürülüyor.
    İDDİANAMEDE 1 NUMARA GÜLEN, 2 NUMARA EMRE USLU
    Kamuoyunda "Selam Tevhid" olarak bilinen "Kudüs Ordusu Terör Örgütü' adlı soruşturmada, usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin "paralel yapı"ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 54'ü tutuklu 122 şüpheli hakkında iddianame hazırlanmıştı.
Bir numaralı şüpheli olarak Fethullah Gülen'in yer aldığı iddianamede iki numaralı şüpheli ise Emre Uslu olarak yer aldı. Başsavcılık tarafından onaylanan iddianame İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmişti.
ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU İDDİANAMEDE MÜŞTEKİ
Aralarında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, gazeteciler ve kamu görevlilerin de bulunduğu 968 kişi müşteki sıfatıyla iddianamede yer almıştı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.