AK PARTİ MİLLETVEKİLİ NURETTİN ARAS, ”ERMENİLER IRKCI BİR MİLLETTİR”DEDİ

Tarih : 2016-02-13 / Kategori : Siyaset

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ NURETTİN ARAS, ”ERMENİLER IRKCI BİR MİLLETTİR”DEDİ

          Ak Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, Iğdır-Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği üyeleri ile kahvaltıda bir araya geldi.

       Gönüloğlu lokantasında dernek üyeleri ile kahvaltı eden Milletvekili Nurettin Aras, Sivil toplum kuruluşlarının önemine değinerek şunları söyledi:”Komşumuz Ermenistan’da Irkçı bir yönetim vardır.
       Bize karşı hep düşmanlık içinde olmuştur. Şu anda Ermenistan’ı yöneten kişi Dağlık Karabağ’da yüzlerce masum Müslüman Türk insanının öldürülmesinde rol almıştır. Uluslar arası mahkemede yargılanması gerekir. Savaş suclusudur. Maalesef Ermenistan’ın devlet başkanıdır. Ermenistan’da meydan gelen depremi iyi hatırlıyorum. Azerbaycan her türlü yardımı yapmıştır. Yaralılar için kan göndermiş maalesef Ermenistan yönetimi Irkçı bir tutum sergileyerek Azerbaycan dan gelen kan yardımını kabul etmemiştir. Halbuki Azerbaycan’da her milletten insan vardır. Onların verdiği kandır. Bugün Ermeniler Karabağ’da PKK’ya üs verdi yönünde haberler var bunun gerçek payı da var. Ermeniler ağababaları Rusya ile  Türk devletinin düşmanlarına her zaman kucak açmıştır. Biz birlik içinde olalım.”
        Suriye konusuna da değinen Nurettin Aras, “Bugün ateş çemberinin içinden geçiyoruz. Batılılıların iki yüzlü siyaseti orta doğuyu savaş alanına çevirmiştir. Ülkemizde 3 milyon Suriyeli vardır. Batı mültecileri kabul etmiyor. Bizim üzerimize yıktılar para vereceklermiş. Onların vereceği paranın 3 katını Türk devleti harcamıştır. Batı maalesef iki yüzlü Azerbaycan’ın Hocalı şehrinde Ermenilerin yaptığı saldırı ve katliamlardan kaçan 1 milyondan fazla kaçkını bile görmezden gelmiştir. Müslümanlar bir birini öldürdükçe İsrail seviniyor. Bu terör örgütleri İsrail’e niye dokunmuyor. Bugün ülkemiz üzerinde de oyunlar oynanıyor. Bizi bölmek parçalamak hesabı içinde olanlar var. Fakat bu oyunlar tutmayacaktır. Devletimiz güçlüdür. Gereğini yapıyor. Devlet bugün vatandaşla teröristi ayırarak mücadele ediyor. Türkiye devleti içinde yaşayan her vatandaş eşittir. İstediği göreve geliyor. Bazıları bölücülük yaparak kardeşi, kardeşe düşürmeye çalışıyor. Allaha şükür halkımız bu oyuna şimdiye kadar gelmedi gelmeyecekte .”dedi.
              Iğdır-Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği başkanı Ziya Zakir Acar’da “Sayın vekilimize bu kahvaltıya gelerek dernek üyelerimizle buluştuğu için teşekkür ederim.
     Dernek olarak kültürümüz yaşatmak için çalışıyoruz. Hocalı faciasını anacağız. Uluslararası Ağrı dağı sempozyumu yapacağız. Ardından 21 Mart’ta gurbetçi iş adamlarımızı Iğdır’da buluşturacağız. Sayın vekilimize desteklerinden dolayı teşekkür ederim.”şeklinde konuştu.
     Kahvaltılı sohbete,  Karakoyunlu Ak Parti Belediye Başkanı Kurban Kaya, Karakoyunlu İlçesi Ak Parti İlçe Başkanı Baycan Çalışkan, Çeşitli Dernek yetkilileri, Iğdır-Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği üyeleri,  Kurum müdürleri ve basın mensupları katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası