Vergi Rekortmenlerine Ödül

Tarih : 2016-02-26 / Kategori : Genel Haber

Vergi Rekortmenlerine Ödül

Iğdır’da Vergi Rekortmenlerine ödül töreni düzenlendi.

 

    Iğdır Defterdarlığınca organizasyonu yapılan, 27. si kutlanacak olan 
“VERGİ HAFTASI” 22-28 Şubat tarihleri arasında kutlanmakta olan ‘’ Vergi Haftası ‘’kutlama etkinlikleri kapsamında Iğdır Valiliği toplantı salonunda vergi mükelleflerine yönelik Ödül Töreni düzenlendi.
    Törene, Iğdır Valisi Davut Haner, Vali Yardımcıları Mevlüt Özmen, Vali Yardımcısı Muhlis ARSLAN, Defterdar Durak SERCAN, Vergi Dairesi Müdürü Mahmut KURI, Vergi Dairesi Müdür Yardımcıları Çetin KOZAT, İbrahim AKAN, Gelir Müdür V. Subahan GÖĞCE,  Gelir Uzmanı Şule Şentürk, Gelir Uzmanı Abdullah Kökver ve Mükellefler katıldı.
    Mükelleflere teşekkür belgeleri Iğdır Valisi Davut Haner, Vali Yardımcıları Mevlüt Özmen, Vali Yardımcısı Muhlis ARSLAN, Defterdar Durak SERCAN tarafından verildi.
    Ödül töreninde Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan vergi haftası ile ilgili tanıtım filmi izletildi.
    Törende konusan Vali Davut Haner, ‘’Vergi mükelleflerini ödüllendirmek gibi anlamlı bir program düzenlenmesinde emeği geçen Defterdarımızı ve ekibini tebrik ediyorum. Bugün ödüllerini alacak olanlar bir yıllık bir emeğin sonunda Devletimize olan mükellefiyet görevlerini laikiyle yerine getirerek örnek bir çalışma sergilemişlerdir.
    Vergi bir ülkenin gerçek ve tüzel kişilere yüklemiş olduğu ekonomik bir sorumluluktur. Bu bakımdan kazanç sağlayan herkes vergisini düzenli olarak ödemekle yükümlüdür. Vergi kaçakçılığının önüne geçilmelidir. Unutulmamalıdır ki, bir devletin gücü zenginliği ile orantılıdır. Ülkemiz her geçen gün vergiş olduğumuz vergilerle güçlenmektedir. 
    Sizler vergilerinizi vermezseniz beklediğiniz hizmeti de alamazsınız. Her bir mükelefin görevi vergisini zamanında ödemek ve ülke ekonomisine kalkınmasına katkı sağlamaktır. Bu vesileyle; çalışan, üreten, istihdam sağlayan, İlimiz ve Ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan değerli iş adamlarımızı ve kurumlarımızı bu başarılarından dolayı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.’’ dedi.
    Vali Haner, Son olarak ülkemizde yaşanan terör olaylarınında Devletimizin kararlı mücadelesi ile sona ereceğini belirti.
    Törende konuşan İl Defterdarı Durak Sercan’ise şunları kaydetti; Sayın Valim, değerli katılımcılar. 1990 yılından itibaren kutlanmaya başlayan ve bu yılda 27. si kutlanacak olan “VERGİ HAFTASI” 22-28 Şubat tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır.
    Bu etkinler çerçevesinde İlimizde 2015 yılında en yüksek vergiyi ödeyip yükümlüklerini yerine getirerek dereceye giren mükelleflerimize teşekkür belgelerinin verilmesi için yapmış olduğumuz davete katılımızdan dolayı teşekkür ederim.
    Bu kapsamda, toplumun tüm kesimlerinde vergi kültürünün oluşturulması, vergi vermenin gönüllülük esasına bağlanması, sevdirilmesi, vergi vermenin sadece yükümlülük değil vatandaş olmanın bir gereği olduğunun toplumun tüm kesimine anlatma için bir fırsat olabileceğini düşünüyorum.
    Verginin asıl amacı tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi her ferdin elde ettiği kazanç ve hizmetin az veya çokluğu oranında ödenmesidir.
    Artan hizmet talebi kamunun finansman açıklarını artırmakta, bu durum ise ekonomik istikrar ve rasyonel kaynak kullanımı üzerinde olumsuz etki yaratmaktadır. İşte ekonomik dengelerin korunabilmesi ve genel fiyat seviyesinin yükselmesinin azaltılmasında en önemli faktör VERGİ’ dir. Bütçe gelirlerinin yaklaşık 85’inin vergi gelirlerinden toplanan pay olduğunu görürsek konu daha iyi anlaşılacaktır.
    İlimizde faal mükelleflerimizden 2014 yılında elde etmiş olduğu kazançlarına ilişkin 2015 yılında vermiş oldukları beyanlarına göre vergisi ödeyerek yükümlülüklerini yerine getiren Gelir ve Kurumlar vergisinde ilk 10’a giren siz değerli mükelleflerimize takdim edilmek üzere Maliye Bakanımız Sayın Naci AĞBAL tarafından imzalanarak Gelir İdaresi Başkanlığınca adınıza gönderilen Teşekkür belgeleri biraz sonra Sayın Valim tarafından verilecektir.
Bundan sonraki yıllarda da daha fazla kazanç, dolayısıyla daha çok ödenmiş vergiyle yine dereceye girmiş olarak sizleri burada veya farklı ortamlarda ağırlamak en büyük temennim ve dileğimdir.  
    Defterdarlığımızca bir taraftan mükellef odaklı bir hizmet anlayışı sergilerken bir taraftan da vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi, rekabette eşitliliğinin sağlanması ve vergilendirilmemiş kazancın önüne geçilmesi için gerekli denetimlere öncelik verilmektedir.
Buradan basın mensupları sizlerin aracılığı ile tüm mükelleflerimize ve özellikle geleceğimiz olan sevgili çocuklarımıza dolayısıyla sevgili öğrencilerimize şunu belirmek istiyorum, kaçırılan veya ödenmeyen vergi eşittir enflasyon, işsizlik, yapılamayan yatırımlar, terör ve savunmadaki zayıflık vb olumsuzlukların doğması ile gelinebilecek noktayı düşünmek bile istemiyorum .
    Sayın Valim, değerli davetliler ve her zaman hizmet sunduğumuz kesime ve tüm vergi mükelleflerine ulaşmamızda ve halkımızı bilgilendirmede bizlere yardımlarını esirgemeyen değerli basın çalışanları, Iğdır Defterdarlığı olarak görev ve yetki alanımıza giren konularda teknolojinin de getirmiş olduğu kolaylıklarla mükelleflerimize ve hizmet alan her kesime insan odaklı bir yönetim anlayışıyla en hızlı ve etkin şekilde, etik değerlerinin ve sosyal sorumluluğun bilinci ile hizmet sunmak temel hedefimizdir.
    Bu duygu ve düşüncelerle Defterdarlığımızın her kademesindeki tüm çalışanların bilgi ve deneyimlerinin vermiş olduğu öz güvenle, karşılaşabileceğimiz eleştirileri anlayışla ve sabırla dinleyerek her zaman kapımızın her kesime açık olduğunu ifade eder saygılar sunarım.
    Buna göre kurum ve gelir vergisi ödemesi bakımından ilk On sırada yer alan vergi mükellefleri;
Kurumlar vergisi ödemesi Bakımından; 1. Yaycılı Kardeşler Ltd. Şti., 2. Akar İç ve Dış Tic. Ltd. Şti., 3. Mutlular Transport Ltd. Şti., 4. Iğdır Yapı Denetim Ltd. Şti., 5. Kafkas Gıda Ltd. Şti., 6. Can Gün Otomotiv İç ve Dış Tic. Şti., 7. Starlab Özel Sağlık Hiz., 8. Okuklu Tic. Ltd. Şti., 9. Hakra İnşaat Ltd. Şti. Gelir Vergisi İlk on’a girenler İbrahim Baydar, İshak Yaycılı, Fatma Serap Akoluk, Ercan Ağaya, Bülent Küçükdoğan, Ahmet Ertaş, Yunus Deniz Yeraldı.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.