TGF: BUNUN ADI KAYYUM SANSÜRÜ

Tarih : 2016-03-07 / Kategori : Duyurular

TGF: BUNUN ADI KAYYUM SANSÜRÜ

Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Zaman Gazetesi'ne kayyum atanmasının, basın özgürlüğüne bir darbe daha vurduğunu açıkladı.

 

      Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, "Ne yazık ki bu ülkede medyayı susturmanın yolu kayyum sansürü olmuştur" dedi. Karaca'nın açıklaması şöyle:
       "Bunun adı artık resmen kayyum sansürüdür ve ne yazık kı bu sansür türü sadece ülkemize özgüdür. Daha önce de örnekleri yaşanan kayyum sansürü ile basın organları önce susturulmakta, sonrasında da tamamen kapatılmaktadır. Hiç kuşku yok ki Zaman Gazetesi süreci de böyle işleyecek, işsiz gazeteciler kervanına yüzlerce medya çalışanı daha katılacaktır. Bir kez daha uyarmaktayız ki, bir ülkede eleştiri yapan ya da muhalif diye adlandırılan yayın organlarına hayat hakkı tanınmıyorsa, o ülkede özgürlük yok demektir. Özgürlüğün olmadığı yerde de zaten demokrasi olmaz. Dolayısıyla Türkiye'de sadece özgürlükler değil, demokrasi de tehlikededir. Devlet ve hükümet yetkililerini bu gibi yanlış uygulamalardan derhal vaz geçmeye çağırıyoruz."

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.