Eski MHP Milletvekili Oğan’ın Açıklaması

Tarih : 2016-03-29 / Kategori : Siyaset

Eski MHP Milletvekili Oğan’ın Açıklaması

Eski MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, "Türkiye'nin Türk milliyetçilerine ihtiyacı var ancak Türk milliyetçilerinin önünde de maalesef ki genel merkez prangası var" dedi.

 

Şeyh Edebali Türbesi'ni ziyaret eden Oğan, daha sonra Kent Ormanı'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, MHP'de 7 Haziran ile 1 Kasım seçimleri arasında 2 milyondan fazla oy kaybı ve 80 olan milletvekili sayısının 40'a düşmesiyle kan değişimi vaktinin geldiğini söyledi.
    MHP'nin terörden başka bir şey konuşmadığı, "Ekonomi politikası veya çevre politikası yok mu?" diye eleştirildiğini belirten Oğan, şöyle konuştu: 
    "Biz istemezdik ki bugün burada, bu konuyu konuşalım. Önünde saygıyla eğildiğimiz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Mesele artık Türkiye'nin milli güvenlik meselesi haline gelmiştir. Türkiye'nin etrafında sadece güvenlik sorunumuz yok, etrafında selam verdiği tek komşusu dahi kalmadı. Türkiye'nin Türk milliyetçilerine ihtiyacı var ancak Türk milliyetçilerinin önünde de maalesef ki genel merkez prangası var. O sebeple partimizi kurultaya davet ettik, 548 delegemizin imzasıyla ancak maalesef ki genel başkanımız tarafından mahkeme salonları gösterildi. Bugün MHP'nin kaderi Türkiye'nin kaderiyle bir olmuştur. Bizim hareketimiz MHP'ye genel başkan seçme hareketi değildir, bu hareket MHP'nin kaderi olduğu gibi aynı zamanda Türkiye'nin de kaderi haline gelmiştir."
    Yeni anayasaya ihtiyaç duyulduğunu anlatan Oğan, sözlerini şöyle tamamladı: 
    "Yeni anayasa yazma çalışmaları var. Anayasanın yenilenmesine şiddetle ihtiyaç var, Türkiye'nin 2 Eylül mirasıyla yönetilmesine ve aradan bu kadar yıl geçmiş olmasına rağmen yönetilmesine gönlümüz razı değildir. Türkiye'de bu anlamda yapılacak tüm reformlara destek veriyoruz ancak bunun bir başkanlık dayatması altında yapılmasını da doğru bulmuyoruz. Parlamenter sistem içerisinde Türkiye'de mevcut sistemi reform etmek en doğrusudur. Türkiye'de artık dokunulmazlık tartışmaları yapmanın anlamı yoktur. Yeminine sadık olmayan, ülkenin birlik ve bütünlüğüne kastetmiş insanların dokunulmazlık tartışmalarına bile gerek kalmadan derhal mahkeme, Türk adaletinin karşısına çıkarılması gerekmektedir."
    Toplantıya görevden alınan eski MHP İl Başkanı Ahmet Gürses ve partililer de katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.