HAZAR KOLEJİNDE KUTLU DOĞUM HEYECANI

Tarih : 2016-04-22 / Kategori : Eğitim

HAZAR KOLEJİNDE KUTLU DOĞUM HEYECANI

 Hazar Koleji Öğrencileri Hz. Muhammed’in (S.A.V.) doğumunun 1445.yıldönümünde hazırladıkları etkinliklerle farklı ve heyacanlı bir programa imza attı. 

 

    Iğdır  Hazar Kolejinde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programında Hz. Muhammed’in hayatı anlatıldı.
            Kolejde düzenen programda, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinda Hz.Peygamberin hayatı ve İslam dininin evrensel mesajlarının verildiği programda  ilahiler ve şiirler okundu.
                 Program Saygı duruşu İstiklal Marşı ve Kuran-Kerim Tilaveti ile başladı.
                 Programda konuşan Kolej’in Yönetim Kurulu başkanı Yaşar Karadağ,  Kutlu Doğum Haftasının önemine dikkat çekerek, “ İnşallah peygamber efendimizin sevgisini, muhabbetini ve şefaatini kazanarak Allah’ın huzurunda direk cennete gideriz” dedi.
             Karadağ, “ 1445 yıl önce  İnsanlık cahiliye devrini yaşıyordu. İnanalar hak adalet gibi kavramaları unutmuştu. Kız çocuğuna sahip olmak utanç nedeni olduğundan kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu.Alemlere bir rahmet olan güneş doğdu. Peygamber efendimiz dünyaya  geldi. Şehitlerin mübarek kanı ile yaşayan bu din, Bedir’de, Uhut’ta Hendek’te nasıl korunduysa Malazgirt’te, Çanakkale de Sakarya da nice haçlı seferine karşı verilen savaşlarla korundu. Ayakta kaldı. İnşallah sonsuza kadarda kalacaktır. Âlemlere rahmet olarak gönderilen iki cihan güneşi Hazreti Muhammet gittiğinden beri dünya bir başka. Hep o gittikten sonra ve onun olduğu zaman olarak anlatıyoruz. Dünya bir başka, çünkü Allah o gittikten sonra diyor ki, “ Ey Muhammed sen olmasaydın âlemleri yaratmazdım” buyuruyor. Allah kendi yüz nurundan 99’unu ahrete bırakmıştır. Şuanda dünyada gördüğünüz tüm güzellikler tüm her şey ondan yaratılmış.” dedi.  
           Kolej öğrencileri Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla peygamber efendimizi yaptıkları etkinlik ile andılar. Öğrenciler etkinlikte yazdıkları şiirler ve makaleleri okudular.   Öğrencilerin ve öğretmenlerin katıldığı etkinlikte peygamber efendimizi anan öğrenciler, peygamberimiz için yazdıkları şiirleri, yazıları, hayatıyla ilgili kesitleri okudular, ilahiler söylediler.   Öğrenciler daha sonra hep bir ağızdan peygamber efendimiz için salâvat getirdiler.
              Programa Vali Yardımcıları Muhlis Arslan, Bilgehan Karanfil, Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, şube müdürü Sedat Bilir, Deftardar  Durak Sercan, Gençlik Spor il müdürü Kasım Aydoğan, Kollejin sahiplerinden Serdar Kavza, davetliler katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası