IĞDIR’DA TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Tarih : 2016-04-22 / Kategori : Kültür & Sanat

IĞDIR’DA TURİZM HAFTASI  ETKİNLİKLERİ

    Iğdır’da ‘Turizm Haftası’ etkinlikleri Iğdır Kültür Sarayı bahçesinde gerçekleştirildi.

 

           Iğdır Kültür Sarayı bahçesinde yapılan kutlama programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
            Etkinlik kapsamında stantlar kuruldu. İl Turizm Kültür Müdürlüğü tarafından  ‘Turizm Haftası' etkinlikleri kapsamında yemek yarışmaları, Halkoyunları gösterileri,  Türkü dinletisi ve Güzel Sanatlar lisesinin müzik dinletisi yapıldı. Kafkas ve yöresel halkoyunlarının gösterileri coşkuyla izlendi. 
        Iğdır İl Kültür Müdür Osman Engindeniz, Iğdır'ın birçok medeniyetleri bağrında yaşattığını, burada çok köklü bir kültürlerin olduğunu söyledi. Engindeniz, “Turizm, insanoğlu için çok farklı bir kavramdır. Dinlenmek, eğlenmek, görmek ve tanımak gibi amaçlarla yapılır. Bu gezilere katılan kişilere ise turist diyoruz. İç turizm, ülke içinde yapılan gezilerdir. Dış turizm de ülke dışına yapılan gezilerdir.
Yaşantımızdaki tekdüzelikleri ortadan kaldırmak, eğlenmek, dinlenmek; tüm bunları yaparken genel kültürümüzü artırıp yeni yerler ve yepyeni insanlarla tanışıp kaynaşmak hepimizin en doğal hakkıdır. Turizm, bizlerin bu hakkı en iyi biçimde kullanmamızı sağlayan mükemmel bir sistemdir.
      Aynı zamanda turizm, denize kıyısı olan, bunun yanı sıra da tarihsel kaynak bakımından oldukça zengin kaynaklara sahip olan ülkeler için olanakları son derece geniş bir maden; hatta daha da farklı bir söylemle tam bir sanayi sektörüdür. Bu sanayinin diğer sanayilerden farkı çoktur.
       Bir defa hiçbir biçimde çevreyi kirletecek bir düzenek söz konusu değildir. Aksine deniziyle, doğasıyla, tarihsel dokusuyla sürekli ekonomiye gelir üreten sağlam bir kaynaktır. Gücünü bilinçli ülke vatandaşından alır. Doğal zenginliklerini koruyan ve gözeten, gelen turiste hizmette kusur etmeyip onun ve daha nicelerinin beğenisini kazanan bir ülke halkı için sürekli artış gösteren sonsuz bir gelir kaynağıdır.
       Çünkü yurtdışı gezilere daha çok, ekonomik yönden iyice güçlenmiş ülkelerin insanları çıkar. Yabancı turistler ülkemize hangi amaçla gelirse gelsinler, para bir başka deyişle döviz harcarlar. Üretemediğimiz ürünleri yabancı ülkelerden döviz ile satın aldığımızı göz önüne alırsak bu gelir kaynağının ülkemiz için ne denli önemli olduğu açıkça görülür. Döviz elde etmenin en kolay yollarından biri ise turizmdir. Ülkemize ne kadar çok turist gelirse, o kadar çok döviz elde ederiz.
    Asya ve Avrupa kıtaları arasında bir köprü olan yurdumuz, turistlerin ilgi duyduğu bir ülkedir. Ilıman iklim yapısı, zengin ve doğal bitki örtüsü, eski uygarlıkların bıraktığı tarihi yapıt ve anıtlarla yurdumuz, turistler için adeta eşsiz bir cennet gibidir. Bütün bunlara rağmen ülkemiz, hak ettiği turist sayısına bir türlü ulaşamamaktadır.
        Ülkemize daha çok turist gelebilmesi için, yollarımızın daha güzel, insanlarımızın daha centilmen, ulaşım araçlarının daha gelişmiş, konaklama yerlerinin bol, rahat ve temiz olması gerektiğini biliyoruz.
        Tüm bunların yanı sıra, turistlere karşı güler yüzlü olmak, onları rahatsız etmemek, değerinden yüksek ve zorla satış yapmamak gerektiğinin de farkında olmamız gerekir. Onların yurdumuzdan memnun ve huzurlu ayrılması, ülkemize daha çok turistin gelmesini sağlayacaktır Daha çok turist ise, daha çok döviz, daha çok iş alanı ve daha yüksek bir gelir düzeyine sahip ülke demektir.
       Bizlere cömertçe sunulmuş olan bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek, daha çok turist ve turizm geliri sağlamak için el ve güç birliği yapmalı ve ayağımıza kadar gelen bu kısmetten en iyi şekilde yararlanmak için daha çok gayret etmeliyiz." dedi.
         Daha sonra Etkinliğe  katkı sağlayan ve destek veren  Milli Eğitim  Müdürü Hakan Cırıt, şube müdürü Mehmet Tüzen, Tamkar Firması Sahibi işadamı Alirıza Arslantürk ve diğer iş adamlarına  plaket, Yemek yarışması ve okullar arası ses yarışmasından derece girenlerin ödülleri protokol tarafından verildi.  
        Programa Iğdır vali vekili Bilgehan Karanfil, Belediye Başkanı Murat Yikit, Tuzluca kaymakamı İbrahim Civelek, Emniyet Müdürü Yüksel Babal, il genel sekreteri Ferhat Akkuş ve daire müdürleri katıldı. Protokol tarafından stantların gezilmesi ve yemek yenilmesiyle program sona erdi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası