GENEL SEKRETERLİKTE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA KBRN FARKINDALIK EĞİTİMİ VERİLDİ

Tarih : 2016-04-22 / Kategori : Sağlık

GENEL SEKRETERLİKTE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA KBRN FARKINDALIK EĞİTİMİ VERİLDİ

         Iğdır Kamu Hastaneleri Birliğinde çalışan  KBRN Birim Sorumlusu Sema TAHTKURAN tarafından Genel Sekreterliğin toplantı salonunda, 13-14-15 Nisan 2016 tarihinde 3 oturum şeklinde düzenlenen eğitime birliğimize  bağlı Iğdır Devlet Hastanesi Hastane Yöneticileri, Kalite Yönetim Birimi Sorumlusu, Sivil Savunma Hizmetleri Birim Sorumlusu, Acil Servis doktorları ve çalışanları ve Acil Tıp Teknisyen/Teknikerlerin katılımı 
ile eğitim gerçekleştirildi.

 

       Bu eğitimde sağlık çalışanlara, Türkiye’deki KBRN Ünitelerin genel durumu kimyasalların tanımı ve yaklaşımı hakkında bilgilendirilmiştir. Olası bir temas anında nasıl müdahale edileceği konusunda bilgiler aktarılan eğitimlerde, kaza sonucu oluşan kirlenmeyle ilgili tehdide müdahale, vücuda bulaşan tehlikeli maddeyi arındırıp temizleme, ilk yardım ve tahliye uygulamaları,  oluşan kirlenmeyle ilgili dekontaminasyon konuları ve kişisel koruyucu donanımlar uygulamalı olarak anlatıldı. 
       Ayrıca HAP (Hastane Afet Planı) ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Eğitim süreci boyunca bulunan Genel Sekreter Op. Dr. Kemal EYVAZ  “KBRN (Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer) ilgili yaptığı açıklamada, Ülkemizi etkileyebilecek olan KBRN tehlikelere karşı halkın sağlığının ve çevrenin  korunması, can ve mal kaybının önüne geçilmesi için gerekli tedbirlerin alınması, KBRN olayları sonucu oluşan savaş, kaza veya  doğal afetler sonucu ortama yayılması ile etkilenen vatandaşların hastaneye geldiklerinde hastane yönetiminin alınması gereken tedbir ve önlemler adına bu farkındalık eğitimi düzenledik” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.