Iğdır’a Tam 750 Bisiklet 8 Ambulans

Tarih : 2016-04-26 / Kategori : Sağlık

Iğdır’a Tam 750 Bisiklet 8 Ambulans

        Iğdır Ak Parti Milletvekili Nurettin Aras’ın çalışmaları neticesinde Iğdır’a  tahsis edilen bir 8 ambulansın açılış töreni ve Sağlık Bakanlığı Iğdır Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki ‘Okullardaki Fiziksel Aktivitenin Arttırılması’’ işbirliği protokolü imza ve bisiklet töreni Vali Vekili Bilgehan Karanfil, Ak Parti Milletvekili Nurettin Aras, Iğdır Cumhuriyet Başsavcısı h. Mustafa Yılmaz, Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal ve çok sayıda protokol üyesinin katılımı ile Iğdır Halk Sağlığı Müdürlüğü bahçesinde gerçekleşti.

 

Açılış konuşması yapan Iğdır İl Sağlık Müdürü Dr.Alpaslan Erol ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı doğrultusunda fiziksel aktiviteye teşvik projesi kapsamında Bakanlığımız tarafından Türkiye genelinde üç yıl içerisinde 1 milyon bisiklet dağıtımı gerçekleşecektir. Okul çağındaki öğrencilere fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmak, fiziksel aktivitenin gerekliliği ve faydaları konsunda farkındalık oluşturmak amacıyla Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği doğrultusunda Sağlık Bakanlığımız kaynakları ile temin edilen 750 bisikletten, daha önceleri dağıtılanların yanı sıra bugün de dağıtılacak 256 adet bisiklet dağıtım törenine hoş geldiniz” dedi. 
    Törende konuşan Ak Parti Milletvekili Nurettin Aras’a ise sağlıklı yaşamın önemine değinerek tören alanında bulunan çocuklara bol bol spor yapmaları yönünde tavsiyelerde bulundu. Aras; “Bugün Türkiye’nin başına çorap örmek isteyen zihniyetlerin en büyük korkularından biri de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kaliteli yaşam standartlarına tam anlamıyla ulaşmasıdır. Çünkü tam anlamıyla büyümeye, gelişmeye odaklanan bir Türkiye tüm Dünya’yı korkutmaktadır. Bizler ise tüm oynanan oyunları bozup çocuklarımızı her açıdan sağlıklı nesiller olarak yarınlara hazırlayacağız. Allah’ın izni ile bu aslan yavrular büyüdükleri zaman Dünya’nın 2-3 süper gücünden birisi Türkiye olacak. Hükümetimizin spor alanında gençlere ve çocuklara yönelik oldukça olumlu program ve projeleri var. 
    Geçtiğimiz günlerde alınan bir kararla artık her yavrumuz bir spor branşında profesyonel olarak zorunlu eğitimini tamamlayacak. Öte yandan çalışmalarımız sayesinde 8 Adet tam donanımlı ambulansımızı da Iğdır’ımızın hizmetine sunmuş bulunuyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.
    Konuşmaların ardından ambulans ve bisikletler kurdele kesim töreni sonrası vatandaşların hizmetine sunuldu. Protokol üyeleri tarafından miniklere yeni bisikletleri dağıtıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.