Ön Muhasebe Elamanı Eğitim Kursları Sertifika Töreni Yapıldı

Tarih : 2016-04-29 / Kategori : Genel Haber

Ön Muhasebe Elamanı Eğitim Kursları Sertifika Töreni Yapıldı

        UMEM Uzmanlaşmış Mesleki Proje Kapsamında Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile  Iğdır  S.M.M.Müşavirler  Odası, Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Iğdır Ticaret Odası’nın  Ortaklaşa düzenlediği Ön Muhasebe Elamanı Eğitim Kurslarınin ilk etabında 25 kursiyere sertifikaları Iğdır Valisi Davut Haner tarafından verildi.

     Iğdır Ticaret Odası Konferans salonunda  düzenlenen sertifika törenine Iğdır Valisi Davut Haner, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Ulus, Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Iğdır Deftardarı Durak Sercan, İş Kur Müdürü Halis Erdoğan, Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Iğdır Ticaret Odası Başkanı Kamil Arslan, SMMM Odası  İl Başkanı   S.M.M.M Yılmaz Taner,  Defterdar Yardımcısı Doğan Adıgüzel,  Vergi Dairesi Müdürü  Mahmut Kurı, Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Çetin Kozat, Gelir Müdürü Subahan Göğcebulak, Iğdır OSB Müdürü Hakan Aras, Genel sekreter Gökçen Turan,  Mali Müşavirler Ekber Şıktaş, Cafer  Kişi, Çetin Alkan, Yaver  Göğce, Ekber Taner, Fatma Akçin, ve Kursiyerler katıldı.    
    SMMM Odası  İl Başkanı   S.M.M.M Yılmaz Taner, Ön Muhasebe Elaman Eğitim Kursu Uzmanlaşmış meslek edinme kursu tarafından toplam 100  kişilik bir sözleşme imzaladık. Sözleşmenin amacı iki ve dört yıllığı bitiren meslektaşlarımız brokratik eğitimden sonra Iğdır’da Muhasebe dalında kalifiyeli eleman sıkıntısı vardı. Bu sıkıntıları aşmak adına Ticaret odasıyla birlikte bunun ilk etabını bitirdik. 60 iş günü süresi içerisinde kursiyerlerimizde UMMEM kapsamında günlük 25 TL verdik. İki aylık sigortaları yapılmış oldular. 15 Yıllık meslek tecrübesinden oluşan Mali Müşavir arkadaşlarımız hocalık yaptı. Bunlara Muhasebe konusunda sigorta konusunda evrak konusunda çok ciddi bir kurs verdik. 18 Ocakta başlayan ve 11 Nisanda biten bu kursumuzun sertifika törenine katılan herkese teşekürlerimi sunuyorum.” dedi.
    Iğdır Ticaret odası Başkanı Kamil Arslan, “İş Kurumu Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası ve Muhasebeciler odası olarak düzenlemiş olduğumuz bu kursun ilk çeyreğini bitirmiş bulunmaktayız. 
    Bu programa Sayın Valimiz ve protokolün katılması bizleri ayriyeten sevindirmiştir. Kursumuzun geri kalan evresini bölümler halinde 100 kişiye tamamlayacağız. 
    Bilindiği gibi bu yüzde elli isdihdam garantili bir kurstur. Bu kursun akibetinde de eğitim görmüş bilgi edinmiş arkadaşlarımızın illeriki yıllardada uzmanlaşarak gördükleri eğitimin kendilerine bir faydası olacağını düşünüyorum. 
      Bu seminere katılmış olan öğrencilerimizin yüzde elli isdihdam olması sevindiricidir.” dedi.
      Iğdır Valisi Davut Haner ise, “Bu gün Kursiyerlerimizin başarı ve azim göstererek hak ettikleri belgeleri taktim edeceğiz. Günümüzde devlet eliyle kalkınma gelişme pek olmuyor. Kalkınma gelişme toplumsal bir olaydır. Bütün kurumlar bu gün olduğu gibi birlik içerisinde el birliği ile çalışacak olursa başarı elde edilir. Devlet eliyle kalkınmanın gelişmenin olmadığını dünya tarihide çok acı gerçeklerle bize gösterdi. Ben bu gün öncelikle bu kursa katılan ve bu belgeyi almaya hak kazananları kutluyorum.” dedi.
    Vali Haner, “Muhasebecilik eskiden kolaydı. Ticareti bitiren muhasebeci oluyordu. Ama şimdi ekonomi gelişti. Buda herkesin yapabileceği bir iş değilde kendini yetiştirilebilenlerin, günlük gelişmeleri takip eden bu alanda kariyer yapmış olan kişilerin mesleği haline geldi. Şu an muhasebecilik mesleğine girmekte zor girdikten sonra bunu devam ettirmekte kolay değil çünkü büyük gayret istiyor. Bu nedenle sürekli kendisini yenilemesi gerekiyor. Mali müşavirlik, muhasebecilik bunlar aynı zamanda Mükellefi, Tüccarı, sanayiciyi koruyan meslekler. Sanayicinin esnafın başına bir olayın gelmesini engelliyen bir meslektir. Yoksa iş hayatının telaşı içerisinde bu yükümlülüklerimizi unutabiliyoruz. Takip edemiyoruz. Bunlarda karşımıza altından kalkamayacağımız külfetler halinde çıkıyor. Bu nedenle hem devletin hakkını korumak.  Hem mükellefin işini idare ettirmesini ve kazancını temin etmek. Bu sizin göreviniz tabikide zor bir görevi üslenmiş bulunuyorsunuz. Ben sizlerin bu görevi layıkıyla yerine getireceğinize inanıyorum. Almış olduğunuz belgelerle yeni iş hayatınızda başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.
    Daha sonra Vali Davut Haner ve Protokol kursiyerlere sertifikaları taktim ettiler. Ardından hatıra fotoğrafı çekildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.