TAM BİR ERMENİ KALEMİ

Tarih : 2016-04-30 / Kategori : Siyaset

TAM BİR ERMENİ KALEMİ

            24. Nisan Ermeni soykırım iddialarına arka çıkar gibi bir haber yapıp, "Tesismi açıyorsunuz? Kurdele kesip şehitlik açtılar" başlığı ile ulusal basın'da eleştiri dolu bir haber yaptılar.

 

           24 Nisan 2016 tarihinde Iğdır'ın Oba ve Hakmehmet köylerinde bulunan ve 1919 yılında Ermeniler tarafından katledilen 141 Türk'ün anıt mezarlarının  Türkiye Anıtlar Derneği tarafından onarılıp açılışının yapılması ve bu açılışa Ak Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras'ın davet edilmesi ve anıt mezarın giriş kapısına kurdele çekilip kesilmesi olayını haberleştiren ve Ak Parti Milletvekili Nurettin Aras'ı böylesi ucuz ve basit bir konuyla vururken, aynı zamanda Ermeni diasporasının bir çalışanı gibi görüntü verilmesi hiç şık olmamıştır.
         Anıt'ın açılışının 24 Nisan'da yapılması bilinçli ve yerinde bir kararken, Ermenilerin bizleri Türkler katletti sözlerine arka çıkarcasına, Oba, Hakmehmek köylerinde Ermeni çetelerinin yaptığı katliamları gündeme almayıp, "kurdele" kestiler başlığı ile konuyu haberleştirmeleri art niyetli bir girişim olduğu görülmektedir.
         Ermenilerin 24 Nisan'ı sözde soykırım yıldönümü ilan etmeleri karşılığında, Iğdır, Kars, Ağrı. Erzurum, Bingöl, Van ve bu bölgelerde yaptıkları katliamları, unutturmaya çalışmaları tarihi bir gerçek iken, bölge sakinleri olarak sırf Ak Partiye veya Nurettin Aras'a muhalefet etmek adına, böylesi bir hassas konuyu alet ederek, bu konu üzerinden siyaset yapılması ahlaki değildir.  

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.