İŞ ADAMI MEHMET SÜRKİT’İN YAPTIRDIĞI OKUL HİZMETE GİRDİ

Tarih : 2016-05-04 / Kategori : Genel Haber

İŞ ADAMI MEHMET SÜRKİT’İN YAPTIRDIĞI OKUL HİZMETE GİRDİ


        Iğdırlı İş adamı Mehmet Sürkit’in 2010 yılında trafik kazasında hayatını kaybeden kardeşi  Reşat Sürkit ve yeğeni Yakup Akil adına yaptırdığı 5 derslikli ilkokul’un açılışı yapıldı. 

        Haber :Ali ŞIKTAŞ     

 

       Iğdır’a bağlı Aralık İlçesi Babacan köyünde yaptırılan 5 derslikli okulun açılışına  Iğdır Valisi Davut Haner, Jandarma Alay Komutanı Mustafa Ulus, Aralık Kaymakamı Hayri Zorlu,  Aralık Belediye Başkanı Bayram Teksay, Deftardar Durak Sercan, Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, İl özel idare genel sekreteri Ferhat Akkuş, Ticaret Odası Başkanı Kamil Arslan, İl Tarım Müdürü Hüseyin Eraslan, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz,  Defterdar Yardımcısı Doğan Adıgüzel, Deftardarlık Gelir Müdürü Subahan Göğcebulak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vadettin Tekin,  Ticaret odası Genel Sekreter Gökçen Turan,  iş adamı Mehmet Sürkit, Okul Müdürü Baturhan Kumtepe, davetliler ve köylü vatandaşlar katıldı.
       Açılışta konuşan Iğdır valisi Davut Haner, ”Bu okula adını veren ve yaptıran ailenin mensuplarına Allahtan rahmet diliyorum. Yaptıran Mehmet Sürkit’e de teşekkür ederim. Kazandığı parayı köyü için, eğitim için, okul için harcayan iş adamlarına teşekkür ederim. İnsanların en hayırlısı insanlara faydası olandır. Bu sözden hareketle kazandıklarımızın yalnız kendimizin değil içinde yaşadığımız toplumun hatta insanlığın hissesi olduğunu unutmadan. O hisseyi bir şekilde hak sahiplerine vermemiz gerekiyor. İşte bu tür  hayır işleri de bunun bir vesilesi oluyor. Kendi köyüne  içinde köyünün çocuklarının okuyacağı toplumuna milletine vatanına faydalı bir fert olarak yetişeceğine inandığımız. Bu güzel eserin ve buna benzer ilimize yapılan yatırımların, bu bölgede insanımız üzerinde oynanmak istenen fitne oyununa, teröre, anarşi ye de iyi bir cevap olacağına inanıyorum. 
    Bunu herkes bilsin ki bir iş adamı doğduğu köye kendi çocukları, köylüsü için  bu yatırımı yapıyorsa bu ülke bugüne kadar geldiği değerler  üzerinde mensup olduğu inançlar doğrultusunda  bütün insanlarla tüm farklılıklara rağmen bir arada yaşayacağına inancımız tamdır. Bu tür eserler bunun bir delilidir. 
    Sevgili çocuklar, gençler, bu okulda okuyarak yetişeceksiniz, inşallah yarın topluma faydalı olan birer Mehmet Sürkit olacaksınız. Kendinize örnek alacağınız kişiler bunlardır. İnsanlığa ve insana faydası olanı örnek almalısınız.  Bozgunculuk yapan, fitneye sebep olan insanlığa zarar vermekten başka işi olmayan unsurları, kişileri de sizlerin burada alacağı eğitimle onların karşısında durarak söndüreceğinize inanıyorum.” dedi.
             Iğdırlı İş adamı Mehmet Sürkit’de, “Elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden kardeşim ve yeğenimin adı yaşasın diye bu okulu yaptırdım. Görüyorum ki güzel, hayırlı bir iş yapmışım. Çocuklarımızın  okuması gerekli. Köyüme hayırlı olsun ” şeklinde konuştu.
       İş adamı Mehmet Sürkit’i kutlayan Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, ”İş adamlarımız bu tür hayır işler ve yaptırdıkları okullar ile bizleri mutlu ediyor. İş adamımız Mehmet Sürkit yaptırdığı bu okul ile eğitime büyük katkı sağlamıştır. Bir araya gelmek başlangıç, bir arada çalışmak başarı, ortak noktalarımızı ülkemizin gelişmesi için itici bir güç olarak görüyoruz. İnanıyorum ki birbirimize güvenerek birlikte çalıştığımız sürece hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. İnsana yatırımın en güzel yatırım olduğunu iş adamımız Mehmet Sürkit göstermiştir. Bu öğrencilerimizi geleceğe hazırlayacaktır. Bu yatırım maddi yönü değil manevi yönüyle önem taşımaktadır.” dedi.
           Daha sonra vali Davut Haner İş adamı Mehmet Sürkit’e plaket verdi. Adından okulun açılışı gerçekleşti.Halkoyunları gösterileri sergilendi.
    Öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı. Çeşitli ikramlarda bulunuldu. Vali Davut Haner  ve Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, öğrencilerle sohbet etti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.