Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov’dan anlamlı ziyaret

Tarih : 2016-05-06 / Kategori : Genel Haber

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov’dan anlamlı ziyaret

         Yaklaşık 6 yıldır Kars ilinde Azerbaycan Başkonsolosu olarak görev yapan Sayın Ayhan Süleymanov, gazetemiz genel yayın yönetmeni Cabbar Şıktaş’ı makamında ziyaret etti. 

 

            Azerbaycan’ın genç ve dinamik diplomatı Başkonsolos Ayhan Süleymanov ile konsolosluk  Iğdır temsilcisi Fariz Caferov  Yeşil Iğdır Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Cabbar Şıktaş’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.
           Azerbaycan Kars Başkonsolosu Sayın Ayhan Süleymanov, ziyaret esnasında yaptığı konuşmada; “Azerbaycan ve Türkiye birlikteliğinin, kardeşliğinin ebedi yaşatılması ve Azerbaycan’ın zor günlerinde  ortaya koyduğunuz duyarlı yayınlar memnuniyetle karşılanmaktadır. Bu coğrafya akrabaların, dostların, kardeşlerin iç içe yaşadığı bir bölgedir. Bizler ulu önder Merhum Haydar Aliyev’in dediği gibi ‘iki devlet, bir milletiz.’ Kederimiz bir, sevincimiz birdir. Birlik ve beraberliğimizin devam etmesi, kardeşlik bağlarımızın daha çok kuvvetlenmesi için bir birimizi daha çok sevmeli, sahiplenmeli, desteklemeliyiz. Ermenilerin bu bölgede sinsi hesapları hepimiz tarafından bilinmektedir. Daha dün Hocalı’da yaptıkları katliamların acısı dinmemiş, şehitlerimizin kanı henüz kurumamıştır. Azerbaycan güçlü bir devlettir. Karabağ işgalden kurtarılacaktır. Yeter ki bizler Türkiye ve Azerbaycan birlik ve beraberliğimiz daim kılalım.” Dedi.
Yeşil Iğdır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cabbar Şıktaş’ta yaptığı açıklamada; “Nazik ziyaretinizden ötürü teşekkür ederiz. Bizler kardeş ülke Azerbaycan sevgisini atalarımızdan devraldık, çocuklarımıza emanet edeceğiz.  Bizleri yad edip ziyaret etmeniz, bizleri ziyadesiyle mutlu kılmıştır. Nazik ziyaretinizden ötürü teşekkür ederiz.” Dedi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.