Dünya Göçmen Kuşlar Günü etkinliği

Tarih : 2016-05-11 / Kategori : Genel Haber

Dünya Göçmen Kuşlar Günü etkinliği

Iğdır’da, “Dünya Göçmen Kuşlar Günü” nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

 

    2006 yılından bu yana tüm dünyadaki yaşam alanlarının korunmasına dikkat çekmek için 9-10 Mayıs tarihlerinde ‘Dünya Göçmen Kuşlar Günü’ kutlanıyor. 
    Her yıl değişik temaların işlendiği Dünya Göçmen Kuşlar Günü’nün 2016 yılı için konusu ise “ “Kuş Dostu Enerji Üretimi” olarak belirlendi. 
    Program kapsamında Doğa Koruma ve Milli Parklar Iğdır İl Şube Müdürlüğü’nce okullarda yenilenebilir enerji üretimi, “Kuş Dostu Enerji Üretimi” temasının işlendi.
    ’Doğa ve Çevrenin Korunması’na yönelik seminer verildi. Aras Kuş Halkalama İstasyonu’nda götürülen Özel Hazar Koleji öğrencilerine Orman ve Su İşleri Iğdır İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu tarafından bilgiler verildi.
    Türkoğlu, Aras Kuş Araştırma ve Eğitim Merkezi Iğdır ili Tuzluca ilçesi Yukarı Çıyrıklı köyünde  Aras nehri kıyısında  bulunan alanda göç eden bir çok kuşumuz burada dinlenerek tekrar göçlerine devam etmektedir. “dedi
    Türkoğlu, İnsan sağlığı, doğa ve çevre her şeyin üzerinde tutulmalıdır. Siz çocuklar büyüyünce doğadaki canlıları korumalıyız. Onlara kesinlikle zarar  vermemeliyiz.” şeklinde konuştu.
    Daha sonra soru ve cevap şeklinde doğadaki canlıların yaşamları anlatıldı.
    Aras Kuş Halkalama İstasyonu’nda götürülen öğrencilere Ekolojik Uzman Biyolok Emrah Çoban tarafından ‘Kuşların göç yolları, kuşların doğadaki ekolojik işlevleri’ bilincini kavratmak amacı bilgi verdi. Programda öğrenciler, ‘Kuş Halkalama’ etkinliğini gerçekleştirdiler. Halkalanan kuşlar hakkında bilgi alan çocuklar yakalanan kuşları  tekrar doğaya bıraktılar.
    Ekolojik Uzman Biyolok Emrah Çoban, Iğdır İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ve Kafkas Üniversitesi tarafından yürütülen çalışmalar sonucu Halkalama çalışmalarımız devam ediyor. 256 Tür bölgede belirlendi. 186 Tür’de  halkalama çalışmaları gerçekleştirdik. “dedi.
    Çoban, Bu gün Ak Mukallit ve Hüt hüt kuşu olarak iki kuşu yakalayarak halkaladık. Halkalanan kuşlarla ilgili Hazar koleji öğrencilerimize bilgiler verdik.”dedi. 
    Aras Kuş Halkalama İstasyonu’nu Orman ve Su İşleri Iğdır İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, Iğdır Meteoroloji Müdürü Zekeriya Domaç ve  Hazar Koleji öğrencileri ziyaret etti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.