YAZAR SEMA MARAŞLI IĞDIR’DA “SEVGİ DİLİ KONULU” KONFERANS VERDİ

Tarih : 2016-05-13 / Kategori : Kültür & Sanat

YAZAR SEMA MARAŞLI IĞDIR’DA “SEVGİ DİLİ KONULU” KONFERANS VERDİ

 Iğdır İmam Hatip ortaokulunun davetlisi olarak Iğdır’a gelen yazar Sema Maraşlı, Iğdır’da konferans verdi.

 

  Kültür sarayında yalnız bayanlara yönelik konferans veren Sema  Maraşlı, Sevgi üzerine verdiği konferansta kainattaki her şey için sevginin önemli olduğunu belirtti.
                  Maraşlı, sevginin kıymetini bilmediğimizi vurgulayarak şunları söyledi. "Karı-koca ilişkisini sevgili düzeyinde tutmamız lazım. Çünkü sevgi çok kıymetli bir olgu. Ama biz sevginin kıymetini bilemiyoruz. Kainat aşkla yaratıldı. Sevgi bizim enerjimizdir. Bizi biz yapan şeydir. Kainattaki her şey için sevgi önemlidir. Kainattaki her şeyin kendince bir enerjisi vardır ve her şeyin güzel gitmesine sebep olan şey sevgidir. 
    Sevgi bir enerji üretir. Sevgisizlik ve nefret de bir enerji üretir.
     Sevgiyi hayatımızda dolu dolu yaşarsak o zaman kendimizi tam anlamıyla mutlu ve huzurlu hissedebiliriz.Yani insan olmanın ve insan kalmanın dili Yaratıldığımız hamur sevgi ile yoğrulmuş ve mayalanmış Sevgi ile şekil verilmiş, sevgi ile kıvam bulmuş ve sevgi süslenmiş. 
    Güzellik, Yaratıcı’mızın sanatına sevgiyi yüklemesiyle oluşmuş. Rabbim sevmiş ve bize de sevin demiş. Çünkü sevgi,  bakışı, duruşu, iş tutuş biçimini değiştirir. Bakışı değiştirdiği gibi görüleni de değiştirir. 
    İnsanın çilesini mutluluğa, zahmeti rahmete dönüştürür. Unutmayın ki, Sevgi ile söylenen söz; Yıkılacakkken ayağa kaldırır, Hasta iken iyileştirir, Ağlıyorken güldürür, Dengesi bozulanı dengeye kavuşturur, Yapılamayanı yaptırır, Ayrı iken birleştirir, Kendini bırakmışsa kendine getirir, Vazgeçeni yeniden başlatır, Pes edeni ümitle doldurur, Düşeni kaldırır, Yolunu kaybedene buldurur, velhasıl, Elini yumruk yapana elini açtırır, Yani hayatı yaşanılacak yer haline getirir. “
        Yazar Sema Maraşlı  daha sonra kitaplarını imzaladı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.