ENGELLİLER HAFTASINDA 125.YIL ANADOLU LİSESİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Tarih : 2016-05-23 / Kategori : Genel Haber

ENGELLİLER HAFTASINDA 125.YIL ANADOLU LİSESİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası münasebetiyle 125. Yıl Anadolu lisesi farkındalık oluşturmak için engelli bir sporcu kıza sandalye aldı.

 

 125. Yıl Anadolu Lisesi okul Müdürü Mehmet Şentürk, okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler kendi aralarında topladıkları paralarla Sibel Çıyrık adlı engelli sporcu kıza  özel sporcu sandalyesi aldılar.
           Alınan sporcu sandalyesi İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt’in de katılımı ile  Sibel Çıyrık adlı engelli sporcu kıza  teslim edildi.
                Teslim töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, “125. Yıl Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Şentürk’e, okulun diğer yöneticilerine, öğretmenlerine ve öğrencilerine bu örnek davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz çok güzel bir işi başarmışlardır. Toplumda alkışlanacak örnek bir davranış sergilemişlerdir. Öğrencilerimiz onları daha iyi anlamak için duygudaşlık kurmuş, böylece bütün engelleri birlik ve beraberlik içerisinde aşabileceğimizi anlatmışlardır.Türk milletinin ne kadar düşünceli, yardımsever  olduklarını bir kere daha göstermişlerdir. Sporcu kızımıza başarılar diliyor nice madalyalar kazanmasını temenni ediyorum” dedi.
            Okul Müdürü Mehmet Şentürk’te yaptıkları çalışmalara değinerek şunları söyledi: "Bir grup öğrencisiyle Uygulamalı Eğitim Merkezini ziyaret etti.125. Yıl Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Candan Topçuoğlu ve Hakan Karakoyun rehberliğinde 15 öğrencinin katılımıyla engelli öğrencilerle buluşuldu, çeşitli etkinlikler yapıldı ve okulun öğretmenleriyle sohbet edildi. Candan Topçuoğlu ve Hülya Salman önderliğinde 9. Sınıf öğrencileri Ayşegül Akil ve Nazlıcan Sardoğan öncülüğünde, 125. Yıl Anadolu Lisesi ailesinin katkıları sonucunda Sibel Çıyrık adlı engelli sporcumuza özel sporcu sandalyesi alındı.” dedi.
     Yeşil Iğdır Engelliler Derneği Başkanı Hakan Abakay Engelliler Haftası ile ilgili 125.Yıl Anadolu Lisesinin hazırlamış olduğu etkinliğe davet edildi. Dernek başkanı etkinlikte öğrencilere hitaben kısa bir konuşma yaptıktan sonra, öğrencilerin sorularını cevapladı.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.