Ailemle Spor Yapıyorum’

Tarih : 2016-05-25 / Kategori : Spor

Ailemle Spor Yapıyorum’

    Ailemle Spor Yapıyorum’ ‘ Gençlik ve Spor Bakanlığının gayretleriyle hayata geçirilen ‘Ailemle Spor Yapıyorum’ projesi Iğdır’da büyük ilgi gördü. Özellikle Şehir Merkezi’ndeki semt sahasında ailelerin yoğun katılımına sahne oluyor.

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Mayıs başında tüm Türkiye’de başlatılan ‘Ailemle Spor Yapıyorum’ projesi  sağlıklı bir toplum oluşturmak için ailelerin spor yapması amacını taşıyor. Beden ve ruh sağlığını geliştirmek, sosyal medyanın yoğun kullanıldığı toplum hayatında yetişkinlerin bilgisayar, tablet ve telefon başında geçirdikleri hareketsiz zaman dilimini en aza indirmek amacını taşıyan proje, aynı zamanda spor tesislerinin tam kapasite kullanımını sağlamak, yoğun iş hayatından dolayı ailelerin çocuklarına yeterince zaman ayıramadığı gerçeğini de göz önünde bulundurarak aile içi dayanışma ve kaynaşmayı arttırmak, takım ruhunu aile bireylerine yaşatabilmek hedefiyle öne çıkıyor.  Ailemle Spor Yapıyorum projesinin 2016 yılında il spor merkezlerinde uygulamaya konulduğuna dikkat çeken Gençlik ve Spor Bakanlığı, söz konusu projenin 81 ile bağlı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı il spor merkezlerinde uygulamaya konulacağını duyurdu.
    Hemen uygulamaya konulan proje Iğdır’da büyük ilgi gördü. İl Spor Müdürlüğü’nce geniş kitlelere tanıtılmaya başlanılan projenin özellikle şehir merkezindeki Gençlik Merkezi’nin yanındaki semt sahasında geniş katılımlara sahne olduğu gözlendi.  25 yaş ve üzeri aile bireyleri semt sahasında fitness ve pilates gibi uygulamalara geniş katılım sağladı.
    Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje hedeflerini: “Yoğun iş hayatından dolayı ailelerin çocuklarına yeterince zaman ayıramadığı gerçeğini de göz önünde bulundurarak, bu projeyle birlikte aile içi dayanışma ve kaynaşmayı artırmak. Takım ruhunu aile bireylerine yaşatabilmek” olarak açıklıyor. 
    Projeyle, 25 ve üzeri tüm yaş gruplarından bay ve bayanların spor alışkanlığı kazandırılması hedefleniyor. Bayan katılımcılara sabah saatlerinde bayan antrenörler eşliğinde step-aerobik ve pilates etkinlikleri ve yürüyüş yaptırılırken bay katılımcılara akşam saatlerinde spor aktiviteleri yaptırılması hedefleniyor.
    Tüm halkımızı bekliyoruz çağrısıyla 81 il spor müdürlüğünde tanıtımı yapılan projeyle tüm Türkiye genelinde ‘Ailece Spor Yapıyoruz’ sloganı tanıtılmaya ve yaşatılmaya çalışılıyor.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.