IĞDIR’DA DIŞ TİCARET BİLGİLENDİRME SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Tarih : 2016-05-25 / Kategori : Genel Haber

IĞDIR’DA DIŞ TİCARET BİLGİLENDİRME SEMİNERİ DÜZENLENDİ

         Ekonomi Bakanlığı Koordinatörlüğünde Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB), Ticaret ve Sanayi Odaları işbirliğinde Iğdır’da Gürcistan –İran Pazarına ihraç imkanlarına yönelik Dış Ticaret Semineri düzenlendi.

 

        Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlenen ve 2 bölümden oluşan seminerin ilk bölümünde Ekonomi Bakanlığı tarafından ihracat yapan ve yapacak olan firmalara devlet destekleri  anlatıldı. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü İhracat Geliştirme Uzmanı Ümit Ateşağaoğlu uluslar arası rekabetçiliğin geliştirilmesinin desteklenmesi, Pazar araştırması ve pazara giriş belgelerinin desteklenmesi, Yurtdışında gerçekleştirilen fuar katılımlarının desteklenmesi konusuna değinirken, Türk Eximbank Sigorta Müdür Yardımcısı Ece Aysun CÖMERT, ihracat yapan firmalara Türk Eximbank tarafından sağlanan ihracat kredi sigorta ve garanti programları hakkında bir sunuldu.
     Seminerin 2. Kısmında ise, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü İhracat Geliştirme Uzmanı Oğuzhan Kökosmanlı Ülke Masaları, Gürcistan ve İran Pazarına ihraç imkanlarına yönelik katılımcılara yol gösterdi. İran’ın Türkiye açısından önemli bir Pazar olduğuna değinen Kökosmanlı ‘‘ Önümüzdeki yıllarda dünyanın ve Avrupa’nın gözü İran ve Gürcistan’da olacak, Türk firmalar mutlaka pazara girmeli, İran ve Gürcistan önemli bağlantı noktalarında bulunuyor. Bu fırsatı önce Türk firmalar avantaja dönüştürmeli’’ ifadesinde bulundu. Dört saate yakın devam eden semimerde ayrıca katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı. Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri 24 Nisan 2016 Ardahan, 25 Nisan 2016 Erzurum ve 26 nisan 2016 Erzincan seminerleriyle devam edecek.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası