ÜÇKAYA ORTAOKULUNDA BİLİM FUARI AÇILDI

Tarih : 2016-05-26 / Kategori : Eğitim

ÜÇKAYA   ORTAOKULUNDA BİLİM FUARI AÇILDI

  Iğdır ‘a bağlı Tuzluca İlçesi Üçkaya   Ortaokulunda, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.

 

Üçkaya   Ortaokulunda açılan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı büyük ilgi çekti. Okul öğrencilerinin yaptığı çalışmalar beğenildi.
         Açılışı Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü  Hakan Cırıt,Tuzluca Kaymakamı İbrahim Civelek, şube müdürleri Cabbar Turan, Sedat Bilir, Yakup Alhan, Süleyman Akkuş,  Tuzluca İlçe Milli Eğitim Müdürü Latif Oğur  ve okul müdürü, öğretmenler   yaptı.
             Iğdır  İl Milli Eğitim Müdürü  Hakan Cırıt, açılışta yaptığı konuşmada “Eğitim üretim ile olur. Üretim de bilimle olur. Biz gençliğimizi iyi yetiştirirsek, onları bilime yönlendirirsek Türkiye’nin geleceği de o kadar aydınlık olur. Sizler ne kadar donanımlı olursanız o kadar başarı olursunuz. Bu projeyi yürekten destekliyorum ve bu fuarlara elimden geldiğince katkı yapmaya, katılmaya çalışıyorum. Türkiye yabancıların geliştirdiği buluşlarla değil Türk insanın buluşlarıyla tüm dünyaya örnek olsun” dedi.
                Cırıt, Bu  fuarların amacı öğrencilerin eğitim öğretim programları çerçevesinde, eğlenecekleri ve deneyler yapabilecekleri , öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmaktır. Bizi geleceğe taşıyacak en önemli alan bilimdir. Bilimdeki gelişmeleri takip edemeyen ülkeler geri kalmaya mahkumdur .Ben, bu çocuklarımızı canı gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu.
              Daha sonra, Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Tuzluca Kaymakamı İbrahim Civelek ve beraberindekiler stantları ziyaret ederek, öğrencilerin hazırladıkları projeler hakkında bilgi aldı ve yapmış oldukları başarılı projelerden dolayı tebrik etti.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.