MHP'li Sinan Oğan: Devlet Bahçeli İstifa Edecek

Tarih : 2016-05-26 / Kategori : Siyaset

MHP'li Sinan Oğan: Devlet Bahçeli İstifa Edecek

       Yargıtay'ın olağanüstü kurultay kararı muhalif isimler tarafından memnuniyetle karşılandı. Adaylardan Sinan Oğan seçimli kurultay olması için Devlet Bahçeli'nin istifa etmesi gerektiğini söyledi.

 

MHP'de olağanüstü kurultay kararı veren ve genel merkez tarafından temyize götürülen Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi kararının Yargıtay tarafından onanması, genel başkanlığa adaylığını açıklayan isimler tarafından memnuniyetle karşılandı.
    KORAY AYDIN: ARTIK BİR ENGEL KALMADI
    Muhalif isimlerden Koray Aydın, "Geç de olsa" açıklanan karardan mutluluk duyduğunu belirtti.
Bu karar ile olağanüstü kurultay yapılmasının önünde hiçbir engel kalmadığını ifade eden Aydın, kararla aynı zamanda Çağrı Heyeti'nin tekrar yetkili kılındığını kaydetti.
"Sandık önümüze konuldu" diyen Aydın, teorik olarak 40 gün içerisinde iki kongre yapmayı planladıklarını bildirdi.
    SİNAN OĞAN: BU TÜZÜĞE GÖRE SEÇİMLİ KURULTAY YAPILAMAZ
    "Genel merkez bu açıklamasıyla bizi de şaşırttı. Çünkü genel merkez tüzük kurultayına bile karşı çıkıyordu. Ancak, önümüzde tüzük maddeleri durduğu sürece MHP seçimli kurultay yapamaz.
"DEVLET BAHÇELİ İSTİFA EDECEK"
    Bunu aşmanın bir tek yolu var. Genel başkan koltuğunun boşalması durumunda. Öyle anlaşılıyor ki genel başkan istifa edecek. Ya genel başkan istifa eder veya tüzük kurultayına gidilip o madde değiştirilir… Olağanüstü kurultayda genel başkanlık seçimi yapılamaz maddesini değiştirmek istiyoruz. Genel başkan istifa eder koltuk boşalır ya da o madde değiştirilir öyle gidilir. Bunun dışında başka bir yolu yok. Ben genel başkanımızın aday olmayacağı kanaatindeyim. Genel başkanımız muhtemelken istifa ederek bu yolu açacaktır.
    ÖZDAĞ: BU ADIMIN ATILMIŞ OLMASI SEVİNÇ VERİCİ
    MHP Genel Merkezinden gelen kurultay kararı sonrasında bir diğer başkan adayı Ümit Özdağ ise şu açıklamayı yaptı:
    Bu doğrultuda adım atılmış olması sevinç verici. Önemli olan MHP'de kurultay yapma iradesinin hem genel merkez hem de ülkücü hareketin diğer unsurları açısından çıkmış olmasıdır. Bu kurultayla beraber MHP'nin iktidar yürüyüşü başlamış olacaktır.
    AKŞENER: BAHÇELİ'Yİ SÖZÜNÜN ERİ BİR İNSAN OLARAK OLARAK TANIRIZ
    Genel Başkanlığa aday olduğunu açıklayan Meral Akşener ise "Allah hiçbirimizi utandırmasın, ülkücü, milliyetçi hareketin önü açılmıştır." dedi.
    Olağanüstü kurultayın şölen havasında geçmesi için çok çalışacaklarını anlatan Akşener, "Sayın Bahçeli'ye 'Yargıtay kararına saygı duyacağız' sözlerini hatırlatmak istiyorum. Sayın Bahçeli'yi sözünün eri bir insan olarak tanırız." değerlendirmesinde bulundu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.