Serka 2016 Yılı Proje Sonuçlarını Açıkladı

Tarih : 2016-05-30 / Kategori : Genel Haber

Serka 2016 Yılı Proje Sonuçlarını Açıkladı

        Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), 27 Ocak 2016 tarihinde kamuoyuna duyurulan 'İktisadi Gelişme Mali Destek Programı-6, Örnek Büyükbaş Hayvancılık İşletmelerinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı ve Kentsel Altyapıya Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı' başlıklı mali destek programları için başvuruların 25 Mart 2016 tarihinde sona erdiğini açıkladı.

 

          Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı'da faaliyet yürüten SERKA Genel Sekreteri basın mensuplarıyla bir araya geldi. SERKA çalışmalrının konuşulduğu buluşma sonrası yapılan açıklamada, 2016 yılı proje teklif çağrısı kapsamında; İktisadi Gelişme Mali Destek Programı'nda 58, Örnek Büyükbaş Hayvancılık İşletmelerinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı'nda 55 ve Kentsel Altyapıya Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında 62 adet olmak üzere, bölge genelinde toplam 175 adet proje başvurusu sunulduğuna dikkat çekildi.
    26 Mayıs itibari ile yapılan SERKA 47. Olağan Yönetim Kurulu Toplantısında; İktisadi Gelişme Mali Destek Programı kapsamında 16 adet, Örnek Büyükbaş Hayvancılık İşletmelerinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 26 adet ve Kentsel Altyapıya Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında ise 17 adet projenin asil olarak desteklenmesine, İktisadi Gelişme Mali Destek Programı kapsamında 6 adet ve Kentsel Altyapıya Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında 7 adet projenin de yedek listede yer almasına oy birliği ile karar verildiği paylaşıldı.
    SERKA'DAN 15,3 MİLYON TL DESTEK
    Açıklamada, "2016 yılı proje teklif çağrısı kapsamında ajans tarafından sağlanacak destek tutarının toplam 15,3 milyon TL olarak gerçekleşmesinin öngörüldüğü vurgulandı. Ajansın, Örnek Büyükbaş Hayvancılık İşletmelerinin Geliştirilmesi programı kapsamında 5,9 milyon TL, İktisadi Gelişme programı kapsamında 4 milyon TL, Kentsel Altyapının İyileştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı programında da 5,4 milyon TL hibe desteği verecektir. Desteklenecek olan toplam 59 adet proje kapsamında bölgede yaklaşık 28,3 milyon TL tutarında yatırım gerçekleştirilecek." denildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.