DÜNYA AZERBAYCANLILAR 4. KURULTAYI BAKÜ'DE YAPILACAK

Tarih : 2016-05-31 / Kategori : Genel Haber

DÜNYA AZERBAYCANLILAR 4. KURULTAYI BAKÜ'DE YAPILACAK

Kurultaya  Iğdır'dan  Cabbar Şıktaş ve Serdar Ünsal'da davet edildi.

        Azerbaycan'da geleneksel olarak her 5 yılda bir düzenlenen ''Dünya Azerbaycanlılar Kurultayı''nın 4.'üncüsü Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 2-5  Haziran tarihleri arasında yapılacaktır.
        Kurultaya Türkiye başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan, Azerbaycan davasına gönül vermiş dernek başkanları, yazarlar, şairler ve kanaat önderleri davet edilmektedir.
      Iğdır’dan da Kurultaya Yeşil Iğdır  Gazetesi Genel yayın yönetmeni  ve Türkiye Azerbaycan Derneği üyesi Cabbar Şıktaş ile  TADDEF (Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Genel başkan yardımcısı ve basın sözcüsü araştırmacı gazeteci yazar Serdar Ünsal‘ın katılacağı belirtildi.
      Azerbaycan Diasporasının düzenlediği 4. uluslararası kurultaya davet edilen Cabbar Şıktaş ve Serdar Ünsal yaptıkları ortak açıklamada: ”Bugün dünyanın her yerinde Azerbaycan davasına gönül veren yüzlerce dernek, kuruluş  ve kişi bulunmaktadır.  
      Bu dernekler her alanda saldırgan, Irkçı, İşgalci, Barbar Ermenilere karşı mücadele etmektedirler. Bir nevi Azerbaycan’ın sesi durumundadırlar.
      Diasporanın gönüllü üyeliğini, bir Azerbaycan Türkü olmanın vermiş olduğu şuur ile yerine getirmektedirler.         Bizlerde Iğdır’da hiçbir menfaat beklemeden karşılıksız olarak Azerbaycan’a manevi olarak her alanda destek vermeye çalışıyoruz.   Bugün yayın hayatı 61 yıldır aralıksız devam eden Yeşil Iğdır Gazetesi, kuruluşundan itibaren Azerbaycan davasına hassasiyetle yaklaşmış, bünyesinde barındırdığı yazar kadrosunun ve Azerbaycan ile ilgili yapılan her türlü çalışmanın yayınlanmasında hep öncülük etmiştir. Asrın faciası olan Hocalı Soykırımını anma toplantılarında, Karabağ hadiselerinde, Ermenistan kapısının açılmak istenmesinde her zaman bir duruş sergilemiş, kamuoyu yaratmış ve tepkisini ortaya koymuştur.
    - Üzülerek ifade etmeliyiz ki, Diaspora teşkilatı Iğdır'la ilgili hiçbir girişimde bulunmamış, çalışmaları izlememiş, bu işin mutfağında olan, kamuoyu yaratan, toplumun yönlendirilmesine öncülük eden kuruluş, dernek ve kişileri göz ardı etmiştir.
    - Türkiye genelinde  Azerbaycan Türklerinin merkezi Iğdır'dır. Türkiye'nin çeşitli vilayetlerine yayılan Azerbaycan Türklerinin büyük bir bölümü Iğdır'dan gitmiş, bir kısmı Kars ilinden gitmiş ve bir kısmı da civar iller Ağrı, Van, Ardahan'da bulunan az sayıdaki Azerbaycan Türklerinden oluşmaktadır.  
     - Halen nüfus yapısı itibariyle en yoğun Azerbaycan Türkünün yaşadığı şehir Iğdır'dır. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası