IĞDIR'DA FETÖ/PDY OPERASYONU 7 GÖZALTI

Tarih : 2016-05-31 / Kategori : Genel Haber

IĞDIR'DA FETÖ/PDY OPERASYONU 7 GÖZALTI

 Iğdır'da düzenlenen "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.

 

            Alınan bilgiye göre, Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Iğdır merkezde düzenlenen operasyonda doküman ve bilgisayarlarına el konulan, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması" (FETÖ/PDY) ile bağlantısı olduğu ve finans sağladıkları tespit edilen üç derneğin verilerinin incelenmesi tamamlandı. Bugün sabah saatlerinde farklı adreslere yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen operasyonda, derneklerle bağlantısı olduğu ve "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) finans sağladıkları tespit edilen, örgütün Iğdır'da üst düzey yöneticileri olan ÖT,SB, DK, Hİ, BS, MG ve EÇ'nin de aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alınarak emniyete götürüldü.
            Konuyla ilgili edinilen ayrıntılı bilgilere göre, göz altına alınan kişilerden birisinin Ankara'da göz altına alındığı ve bu soruşturmanın derinleştirilerek devam edeceği öğrenildi.
            Fetullahçı Terör Örgütünün Iğdır'da yapılanması ve yapılanma şekli, finans kaynakları, Iğdır Emniyet Müdürlüğü tarafından uzun zamandır incelendiği, bu incelemeler neticesinde ilk operasyonun yapıldığı ve bu operasyonların devam edeceği öğrenildi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.