HÜSNÜ M.ÖZYEĞİN İLKOKULUNDA 2.GELENEKSEL ÖDÜLLÜ SATRANÇ TURNUVASI HEYECANI YAŞANDI

Tarih : 2016-06-01 / Kategori : Eğitim

HÜSNÜ M.ÖZYEĞİN İLKOKULUNDA 2.GELENEKSEL ÖDÜLLÜ SATRANÇ TURNUVASI HEYECANI YAŞANDI

         Iğdır Hüsnü M.Özyeğin İlkokulu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen satranç turnuvasının 2.si düzenlendi.

 Ödül töreninde, çocuklarıyla güzel bir etkinlikte vakit geçirdikleri için velilere teşekkür eden  İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, satranç yıllardır ülkelerin oynadığı bir zekâ sporudur, bu sporu öğrencilerimize sevdirmek için yapılan bu etkinliklere böylesi bir katılım olduğu için sizlerle gurur duyuyorum. Satranç turnuvasına katılan tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Turnuvaya katılmalarında onlara destek olan, değerli velilerimize de teşekkür ediyorum. Sosyal etkinlikler, çocuklarımızın zekâsının gelişmesi ve var olan yeteneklerinin ortaya çıkmasında önemli bir aşamadır. Çocuklarımızın sosyal alandaki başarısı, inanıyorum ki akademik alanda da görülecektir. Başarı mutluluğu getirir, onların mutluluğu, bizim de mutluluğumuzdur. Sayın veliler yetenekli öğrencilerinizi Fen lisesi bünyesinde açılan Küçük Mucitler merkezine götürebilirsiniz. Satranç turnuvasının her aşamasında emeği geçen, okul idaresi, satranç il temsilciliği, öğretmen ve velilerimizi kutluyor, teşekkür ediyorum” dedi.
    Okul Müdürü Ergun Güvenal’da  Turnuvaya 340 öğrenci başvurdu, ön eleme ve 1.tur eleme sonucunda 98 öğrenci final turuna katıldı. 1.2. sınıflar ve 3.4. sınıflar kategorisinde yapılan final turunda 8 öğrenci madalya ve ödül heyecanı yaşadı. Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Süleyman Adır’ın  başhakemliğini yaptığı turnuvada 5 masa hakemi görev aldı.Bütün öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyorum. 1000 civarında başvuru oldu. Öğrencilerimiz  hem ders hem de sosyal etkinlikte başarılıdırlar.” şeklinde konuştu.
                 Ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, şube müdürü Sedat Bilir, okul müdürü Ergun Güvenal, müdür yardımcıları Ercan Bilen, Kenan  Çiftci, okul aile birliği başkanı, çok sayıda veli, öğretmen ve öğrenci katıldı.
       Turnuva sonunda 1, 2. sınıflar kategorisinde 1.olan Ali Ekber Parim’e bisiklet ve madalya, 2.olan Mehmethan Yaşar Pampal’a tablet-pc ve madalya, 3.olan Mustafa Kağan Ulusöz’e scootter ve madalya, 4.olan Muhammet Eren Türkeli’ye madalya ödülü verildi.
       Turnuva sonunda 3. 4. sınıflar kategorisinde 1.olan Melisa Yener’e bisiklet ve madalya, 2.olan Eray Erdoğdu’ya tablet-pc ve madalya, 3.olan Mert Ali Adıyeke’ye Katamino Strateji Oyunu ve madalya, 4.olan Abdülkadir Kömek’e madalya ödülleri verildi. Ayrıca turnuvada ilk üçe giren öğrencilere Motivasyon Ödülü olarak Granada Restaurant İşletmeleri tarafından pizza menü fişi verildi.
               Turnuva verilen madalya ve hediyelerin ardından, çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.