Anjio ünitesi kurmalıyız

Tarih : 2016-06-13 / Kategori : Sağlık

Anjio ünitesi kurmalıyız

   Kamu Hastaneler Birliği, Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Nevruz Erez, iadeyi ziyarette  bulundu.

 

Yeşil Iğdır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cabbar Şıktaş'ı makamında ziyaret eden Başhekim Nevruz Erez, zaman buldukça iadeyi ziyaretlerde bulunuyorum dedi.
                Gazetemize  iadeyi ziyarette bulunan Hastane Başhekimi Nevruz Erez'e, Iğdır Devlet  hastanenin içinde bulunduğu fiziki ve teknik yeterliliğinin ne düzeyde olduğu ve bölgemizden her gün kaç kalp hastasının Anjio olmak için başka illere sevk edildiği  soruldu?
                Başhekim Nevruz Erez'de: "Iğdır Devlet hastanesi fiziki anlamda son derece mükemmel bir konuma sahiptir. Tıbbi cihaz ve gereçler, ihtiyaca göre temin edilebilir. Şu anda çok ciddi eksiğimiz yoktur. Anjio için bir inceleme yaptırıyoruz. Hatta bizzat kendim inceliyorum. Yani bir Anjio ünitesi kurulursa kapasite yeterli olur mu olmaz mı  diye bizzat kendim inceleme yapıyorum. Iğdır, Doğubayazıt  ve çevresini hesap ettiğimizde yaklaşık 500 bin nüfusa hizmet edebilecek bir nüfus potansiyelinin olduğunu görüyoruz. Ancak Nahcivan ile de görüşmelerimiz olacak, Nahcivan'da  da Anjio ünitesi yok... Yani böyle düşündüğümüzde Iğdır'da bir Anjio ünitesinin kurulması kaçınılmaz görülmektedir." dedi.
                Gazeteci Cabbar Şıktaş'da: "İstatistikler çıkarıldığında bir haftada kaç hastanın Iğdır ve Doğubayazıttan komşu iller, Erzurum'a, Kars'a, Van'a veya başka illere sevk edildiği görülecektir. Kalp krizi geçiren birçok hemşerimiz acil müdahale yapılamadığı için hayatını kaybetmiştir. Hastanemizin fiziki konumu Anjio ünitesi kurmaya yeterli bir konumda iken, bu bölümün Iğdır'a bu güne kadar kurulmaması büyük bir kayıp olarak görülmektedir." dedi.
                Ülkemiz Sağlık alanında çitasını bir hayli yükseltmiş, her alanda sağlık hizmeti verebilen bir konuma gelmiştir. Iğdır Kamu Hastaneler Birliği, Iğdır Devlet Hastanesi de birçok alanda hastalarına hizmet vermekte, başarılı doktorların özverileri ile birçok hastamız mahallinde tedavisini tamamlayabilmektedir.
        Ancak Anjio ünitesinin kurulması Iğdır'a elzemdir. Hem nüfus yoğunluğu ve hem de Erzurum, Kars, Van ve civar illere sevk edilirken yolda yaşamlarını yitiren insanlarımızın sayısının giderek artması  bu ünitenin kurulmasını zorunlu kılmaktadır.
                Iğdır Devlet Hastanesinin yeni hizmet binası fiziki olarak yeterli, yatak kapasitesi olarak yeterli ve alt yapıda oluşturulduğu taktirde halkımıza büyük bir hizmet ve kolaylık sunulmuş olacaktır. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası