Ulaştır bizi Bakanım

Tarih : 2016-06-14 / Kategori : Siyaset

Ulaştır bizi Bakanım

          Doğunun en doğusunda, ötesi yok, Ardahan'dan başlayıp , Iğdır Dilucu sınırına kadar devam eden sınır hattının bekçileri olarak bu bölgede yaşayan bizler, nihayet geniş ve güvenli yollarda seyahat edeceğiz.

 

               Sayın Başbakan Binali Yıldırım'ın 65. hükümetinde, yıllar sonra Kars ve civarından bir bakan görev almış oldu.  Ak Parti Kars Milletvekili Sayın Ahmet Arslan'ın  65. hükümette Ulaştırma ve Denizcilek bakanı olarak atınmış olması bölge halkı tarafından son derece memnuniyet vermiş, heyecan yaratmıştır.
                Kars'ın Kağızman ilçesi nüfusuna kayıtlı, Başbakan'ın yakın arkadaşı, Iğdır Eski Milletvekili Şamil Ayrım'ın bir dönem mesai arkadaşı dostu, Iğdır, Kars, Ardahan bölgesinde  herkesin yakinen tanıdığı, sevdiği birinin ulaştırma bakanı olması, bölgemizin kalkınması açısından son derece olumlu bir adım olarak görülmektedir.
                Ulaştırma bakanımızdan öncelikli olarak isteklerimiz şunlardır.
                1- Iğdır Kars Karayolu duble yol yapıp çalışmaları başlatıldı. Bu yol Digor ilçesine kadar yapılacak, Digor Tuzluca arısın da ihale edilmesi ve tamamlanması.
                2-Kars-Ardahan Türk gözü gümrüğüne kadar olan yolun,  duble yol yapılması.
                3-Erzurum Horasan'dan sonra ki  Karakurt  ve Kağızman güzergahlarının Tuzluca'ya bağlanıp  duble yol yapılması.
                4- Yapılan duble yolların ara yollara geçişinde müteahhitlerin inanılmaz paragözcülükleri, ara yollara üç beş metre asfalt dökmeyerek hem asfaltın çabuk bozulmasına ve hem de bölge halkının can güvenliğini tehlikeye attığı gerçeğinin giderilmesi.
                5-Tip Proje adı ile  imalattan çalıp, duble yolu dar ve kullanılamaz hale getiren müteahhitlerin denetlenmesi, Iğdır örneğinde olduğu gibi, Alikamerli ve Çevre yolu güzergahlarındaki imalatın tekrardan incelenmesi, standartlara uyulmadığının görülerek gereğinin yapılması.  
                6- Iğdır tren yolu hattının ihalesinin hızlandırılması, yapımının bir an önce başlatılarak bitirilmesi.
                7- Mümkünse hızlı trenin Kars-Iğdır  iline kadar getirilmesi.
                8- İstihdamı artırmak için çağrı merkezlerinin kurulması.
                9-Bu güne kadar her şeyden mahrum bırakılan, hiçbir yatırımı doyasıya alamayan Ardahan, Kars ve Iğdır'ın  tatmin olacak düzeyde yatırım almasının ve  kalkınmasının  sağlanması.
                Elbette taleplerimiz  çok daha fazla, çünkü yıllardır hep üvey evlat muamelesi gördük. Gerçek manada sorunlarımızı çözecek köklü yatırımlar yapılmadı. Bu halk her fırsatta itildi, kakıldı, ötekileştirildi. Şimdi buna bir son verilmesini ve bu makus talihin sone ermesini talep etmekteyiz.
                Ulaştırma ve Denizcilik bakanımız olarak sizlerden isteklerimiz görev süreniz boyunca hiç bitmeyecektir. Lütfen bizleri anlayışla karşılayınız. Sıkıntılarımızı en yakinen bilenlerdin birisi olmanız, içimizden birisi olmanız hasebiyle rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Umarız sıkıntılarımızı giderir, taleplerimizi yerine getirir, Doğu'yu batıyla yarışır hale getirirsiniz.
                Cabbar Şıktaş 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.