IĞDIR’DA 20 ÖĞRENCİYE DAHA BİSİKLET DAĞITILDI

Tarih : 2016-06-17 / Kategori : Sağlık

IĞDIR’DA 20 ÖĞRENCİYE DAHA BİSİKLET DAĞITILDI

  Iğdır'da, Sağlık Bakanlığı'nın 'Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' kapsamında öğrencilere 20 adet bisiklet daha dağıtıldı. 

 

              Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde yapılan bisiklet dağıtım törenine Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol, ve öğrenciler katıldı.
         Öğrencilere bisiklet dağıtan Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman   obezite ile mücadele kapsamında 2014-2017 programında yürüttüğü 'Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' kapsamında bisiklet dağıtıldığını belirterek öğrencileri, bisiklete binerken trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.
    Alpman, Sağlık bakanlığınca ilimize gönderilen yaklaşık 850 adet bisikletten Şimdiye kadar 650 adet  öğrenciler dağıtıldı.Özellikle başarılı obezit ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimize bisikletleri dağıtıyoruz. Atatürk’ün dediği gibi “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.”sözü gibi çocuklarımıza bisikletleri sağlıklı olmaları spor yapmaları ve sağlıklı büyümeleri için dağıtıyoruz. Bisikletler Spor yapmaları için bir araç olacaktır. Sağlıklı nesiller yetişecektir. ”dedi.
           Kendilerine bisiklet verilmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getiren öğrenciler, ilk kez bisiklet sahibi olduklarını, bundan dolayı da çok mutlu olduklarını söylediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası