Boralan kapısını açalım Sayın Başbakanım

Tarih : 2016-06-17 / Kategori : Siyaset

Boralan kapısını açalım Sayın Başbakanım

 Kalkınma doğudan başlamalı, çünkü; Başbakan Binali Yıldırım Erzincanlı, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan Karslı (Ama ben Kars, Iğdır, Ardahan'lıyım der) Efkan Ala İçişleri Bakanı Erzurum'lu, Sağlık Bakıanı Recep Akdağ Erzurum'lu, Maliye Bakanı Naci Ağbal Bayburt'lu...

          Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı olduğu 2012 yılının Ocak ayında bir görüşmemiz olmuştu. Görüşme kısaydı ama samimi duygularla, samimi talepler içeriyordu. Yapımı bitme aşamasında olan Havalimanının ne zaman açılışının yapılacağını sormuştum. Verdiği tarih bir gün bile geçmeden açılış gerçekleşmiş ve Iğdır'ın ulaşım sorunuyla alakalı makus tarihi sona ermişti. 
            O gün iki konuyu gündeme getirmiştim. İlki havalimanımızın ne zaman açılacak diye sormuştum, ikincisi İran'a açılmasını istediğimiz Boralan sınır kapısının açılması için girişimleriniz var mı diye sormuştum.
            Sayın Başbakan, Ulaştırma Bakanı olduğu o gün, makamından kalkıp haritanın başına geldi ve Boralan sınır kapısının güzergahını benimle teyitleşerek eliyle işaret etti.
            Resmiyette açık olarak gözüken Boralan kapısı, fiiliyatta kapalıdır. Bu konuyla ilgili görüşmelerimiz var. Ancak İran'ın pek sıcak baktığı söylenemez, ancak görüşmelerimiz devam ediyor demişti dönemin Bakanı Yıldırım.
            2012 yılında bir vesile sayın Bakanla görüşmüş ve Iğdır'ın iki genel sorununu iletmiştim.  Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Yıldırım artık Başbakan, Ulaştırma Bakanı da hemşerimiz  Ahmet Arslan, bu oluşumda Boralan sınır kapısının açılmaması içten bile değildir. Boralan sınır kapısı açıldığı taktirde doğunun daha çok ivme kazanacağı, ticaret hacminin artacağı kaçınılmaz olacaktır.
            Sayın Başbakanımızın Boralan sınır kapısının açılmasıyla ilgili olarak İran ile bir daha görüşme  yapmaları Iğdır ve bölge halkının en büyük arzusudur. Umarız Iğdır Milletvekili Nurettin Aras'ta, bu konuyla alakalı mesai harcar, gerekirse Iğdır'dan oluşturacağı bir heyet ile İran'a, boralan sınır kapısının açılmasıyla alakalı görüşme gerçekleştirirler.
            Kabinenin etkili isimlerinin doğudan olması, güneşin doğu'dan doğuşunu akıllara getirmektedir. Maliye, İçişleri, Sağlık bakanlıklarının desteği ile doğunun kalkındırılması, desteklenmesi  gerekmektedir. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.