PROF. Dr. FAMİL ŞAMİLOĞLU IĞDIR ÜNİVERİSTESİ REKTÖRLÜĞÜNE ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI

Tarih : 2016-06-21 / Kategori : Eğitim

PROF. Dr. FAMİL ŞAMİLOĞLU IĞDIR ÜNİVERİSTESİ REKTÖRLÜĞÜNE ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI

 Iğdır Üniversitesi Rektörlüğüne adaylığını açıklayan Prof. Dr.  Famil Şamiloğlu, Gazetemizi ziyaret  etti.

 

         Gazetemiz genel Yayın yönetmeni Cabbar Şıktaş ile görüşerek bir süre sohbet eden ve çalışmaları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Famil Şamiloğlu, "Iğdır'a Rektör olursam eğer, Iğdır'ın kalkınması için çalışmalar yapacağım. Bir Iğdır'lı olarak bölgeyi çok iyi biliyorum, ayrım gözetmeksizin çalışacağım."dedi.
     Gazetemiz genel Yayın yönetmeni Cabbar Şıktaş ise, Prof. Dr.  Famil Şamiloğlu'na çalışmalarında başarılar diledi. Prof. Dr.  Famil Şamiloğlu kimdir?
             Prof. Dr. Famil Şamiloğlu 1963 yılında Iğdır'da doğdu. 1985 yılında Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Uçak Servisi A.Ş. Genel Müdürlüğü Esenboğa Havalimanı Baş Müdürlüğü'ne memur olarak atandı. Aynı yıl Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi İş Yönetimi ve Ticaret Eğitimi Bölümü'nde lisans eğitimine başladı. 1987 yılında çalıştığı kurumda işletme şefi olarak terfi etti. 1989 yılında iyi bir derece ile lisans eğitimini tamamladı ve aynı yıl Bilkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset ve Sosyal Bilimler Bölümü'nü kazandı. Ancak akademik kariyer yapabilmek için kayıt yaptırmaktan vazgeçti. 1990 yılında Gazi Üniversitesi'nde İş Yönetimi ve Ticaret Eğitimi Anabilim Dalı'nda yüksek lisans eğitimine başladı ve aynı yıl Türkiye Gübre Sanayi A.Ş. Genel Müdürlüğü'ne geçti ve Türkiye Gübre Sanayi A.Ş. Genel Müdürlüğü'nde Satınalma ve Personel Daire Başkanlıklarında uzman olarak çalıştı. 1992 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı ve 1993 yılında PTT Genel Müdürlüğü'ne APK uzmanı olarak naklen geçti. 1994 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Muhasebe – Finansman Bilim Dalı'nda doktora eğitimine, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi'nde de Kamu Yönetimi Uzmanlığı alanında yüksek lisans eğitimine başladı. 1995 yılında PTT Genel Müdürlüğü'nde APK Başuzmanlığına terfi ettirildi.
              1997 yılında Marmara Üniversitesindeki doktora eğitimini ve Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi'ndeki ikinci yüksek lisansını tamamladı. Aynı yıl Niğde Üniversitesi Aksaray İİBF İşletme Bölümü Muhasebe – Finansman Anabilim Dalına Yrd. Doç. Dr. olarak atandı. Aralık 1997 - Ekim 2000 tarihleri arasında Aksaray İİBF'nin Dekan Vekilliğini yaptı. 2001- 2005 yılları arasında Aksaray İİBF'nin Dekan yardımcılığı ile İktisat Bölüm Başkanlığı görevini sürdürdü. 2005 yılında Doçent unvanını aldı. Aynı yıl Şereflikoçhisar Berat Cömertoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü'ne atandı. 1997 yılından beri Aksaray İİBF'nin İşletme Bölüm Başkanlığını yürüten Famil ŞAMİLOĞLU 3 yıl Üniversite Yönetim Kurulu üyeliği, 10 yıla yakın Senato üyeliği, 14 yıla yakındır Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu üyeliklerini sürdürmektedir.Üniversite Eğitim Komisyon Üyeliği, Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeliği, Eğitim Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Ortaköy Meslek Yüksek Okulu ile Şereflikoçhisar Meslek Yüksek Okulu Yönetim Kurulu Üyelikleri görevlerinde bulunan Famil ŞAMİLOĞLU 2000 - 2007 yılları arasında Aksaray İl İnsan Hakları Üniversite Temsilciliği görevini yürüttü. 2010 yılında Aksaray İİBF İşletme Bölümü Muhasebe - Finansman Anabilim Dalında Profesörlüğe atandı. 2009-2013 yılları arasında Aksaray Üniversitesi Farabi Değişim Programı Koordinatörlüğü'nü yürüttü. 2014 yılında Muğla Sıtlı Koçman Üniversitesi'ne geçen ŞAMİLOĞLU, halen Üniversitenin İİBF İşletme Bölüm Başkanlığı görevi yürütmektedir.
              Finans alanında 50'ye yakın makalesi, 15'e yakın ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulmuş bildirisi ve yayınlanmış 4 kitabı bulunmaktadır. 2002 yılında yazmış olduğu ve bu alanda Türkiye'de ilk kitap olan "Entelektüel Sermaye" kitabı en çok satan kitaplar listesine girdi. Biri doktora olmak üzere 10 adet yüksek lisans tezinin danışmanlıklarını yürüttü. 2009 yılında Muhasebe- Finansman Öğretim Üyeleri Derneği'nin çıkarmış olduğu MUFAD dergisinde 10 yılda en çok makalesi yayınlanan 4 akademisyenden birisi olması nedeniyle plaketle ödüllendirildi. Famil ŞAMİLOĞLU halen ulusal bir gazete olan İşletmelerde Ekonomi Gazetesi'nde işletme ve ekonomi ağırlıklı köşe yazıları ile yurtdışı haber sitesi olan "belcikahaber.be" ile bazen de kısa adı USAK olan Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu'nda dış politika ve güncel gelişmeler ağırlıklı yazılar yazmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası