Iğdır'da Ermenice 'Hoş Geldiniz' ve 'Güle Güle' Levhaları Kaldırıldı

Tarih : 2016-06-23 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da Ermenice 'Hoş Geldiniz' ve 'Güle Güle' Levhaları Kaldırıldı

         Iğdır'ın Tuzzluca ilçesinde belediye tarafından ilçenin giriş ve çıkışlarına asılan Kürtçe, Türkçe, İngilizce ve Ermenice 'Tuzluca'ya hoş geldiniz' ve 'Güle güle' yazan tabeladaki Ermenice yazısı kaldırıldı.

 

         Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde belediye tarafından ilçenin giriş ve çıkışlarına asılan Kürtçe, Türkçe, İngilizce ve Ermenice 'Tuzluca'ya hoş geldiniz' ve 'Güle güle' yazan tabeladaki Ermenice yazısı kaldırıldı.
        Alınan bilgiye göre Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde yaşayan Azeri vatandaşlar Ermenice yazan yazıya tepki gösterdi. Tepkiler üzerine duyarsız kalmayan Tuzluca Belediyesi aldığı kararla ilçenin giriş ve çıkışında asılı olan Kürtçe, Türkçe, İngilizce ve Ermenice 'Hoşgeldiniz' ve 'Güle güle' yazan tabeladaki Ermenice yazıyı kaldırdı.
            Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Türkiye-Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı, Serdar Ünsal,”Hak yerini bulmuştur. Yazının kaldırılması isabetli olmuştur.Bu yazı yazıldı diye daha önce tepkimizi ortay koymuştuk. Her fırsatta Türk düşmanlığı yapan Türkiye’yi dünya devletleri nezdinde zor duruma sokan Ermeniler için hiçbir Ermeni turistin bile gelmediği ilçenin girişine yazı yazılması yanlıştı .yanlıştan geçte olsa  dönülmüştür .Tuzluca belediyesine ve halkına teşekkür ederim.”dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası