NEREDE O ESKİ RAMAZANLAR

Tarih : 2016-06-24 / Kategori : Genel Haber

NEREDE O ESKİ RAMAZANLAR

    Manevi bir mevsime daha girdik. Müslümanlar olarak sohbetlerimiz de yavaş yavaş değişmeye başladı. 

 

         Her yıl yeniden bu güzel havayı soluyor, yeniden kendimize çekidüzen veriyoruz. Göz pınarlarımız kuraklıktan çıkıp maneviyat bahçelerimizi suluyor ve bizler, büyüklüğü kulluğumuza eş bu topraklarda bahçıvanlık yapıyoruz. Yine de hep bir şeyler eksiliyor ve ağızlardan; “Ah! Nerde o eski ramazanlar!” cümleleri istemsiz bir şekilde dökülüveriyor. Geçmişe dair ramazan, iftar, sahur, bayram hatıraları fırsat buldukça evin büyükleri tarafından sandıklardan çıkarılıp, sergiye sunuluyor. Neler neler var bu hatıra sandıklarında; davulcu manileri, sahur yemekleri, iftar sofraları, misafirlikler, teravihler…
    Iğdır Gençlik Merkezi eski ramazanlardan bir ay yaşamak adına gönüllü gençleri ile birlikte Aşkar hanesi fertlerinden Gülüsüm ninemizin ve Ramazan dedemizin evlerine misafir oldu.
    Gönüllü gençler ile birlikte hazırladıkları iftarlıklarla dualar eşliğinde oruc açarken Gülüsüm ninenin mani ve eski ramazanlarla ilgili sohbeti ile şereflendiler. En sonunda gönüllü geçler ile birlikte Aşkar hanesinin evini temizleyerek oradan ayrıldılar.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası