Hastane haberine düzeltme

Tarih : 2016-06-25 / Kategori : Sağlık

Hastane haberine düzeltme

  Iğdır devlet hastanesinde görev yapan 4 ortopedi doktoru aynı anda rapor aldılar.

 

 Kamu hastaneler birliği genel sekreterliği, Iğdır devlet hastanesi başhekimliği emrinde görev yapan 4 Ortopedi uzmanı sözleşme yapılmadığı için rapor aldılar.
            Iğdır Devlet Hastanesinde görev yapan 4 uzman ortopedi hekiminin aynı anda 45 günlük rapor almaları hastaların mağdur olmasına sebep oldular.
             Konuyla alakalı Başhekim Dr. Nevruz Erez ile yaptığımız görüşmede Erez şöyle dedi: "Iğdır Devlet Hastanesinde görev yapan doktorlarımızın bakanlık yetkisine göre 11 doktorla sözleşme yapmamız gerekiyordu. Bende yoğun çalışan doktorlarımıza öncelik verelim, geri kalanına kura çekelim dedim. Ancak Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Kemal bey tüm doktorları  kuraya tabi tuttu. Hal böyle olunca da, doktorlarımız kuradan çıkamadılar ve tepki olsun diye de rapor aldılar. Ortopedi doktorlarımız ve birkaç bölümde ki doktorlarımız yoğun çalışmaktadırlar. Elbette onlarla sözleşme yapılmalıydı. 
    Ancak biz yasal olarak durumu bakanlığa bildirdik, soruşturma başlattık" dedi.  Haberimiz Başhekim Nevruz Erez'in basın açıklaması gibi lanse edilmektedir. 
    Oysa Başhekim Nevruz Erez basın açıklaması yapmamıştır. Doktorların rapor aldığı ikili görüşmelerde ifade edilmiştir. Zaten bilinen bu konu, konu bütünlüğü içerisinde yapılan araştırma neticesinde yayınlanmıştır. Yaşanan gelişmeler somut olduğundan, 4 doktorun aynı anda 45 günlük rapor almaları haber değeri taşıdığından, haber kurum amirinin ismi ile telaffuz edilmiştir.
            Muhabirler haberlerini bir kaynağa dayandırmak durumunda olduklarından, konunun açık ve net olması hasebiyle kurum amiri olan Hastane Yöneticisi Dr. Nevruz Erez ismiyle zikredilmiştir.
            Oysa haber tamamıyla gerçektir, bilinen ve gizlenemez bir hadisedir. Bizler halkımızın daha fazla mağdur olmaması için konuyu gündeme taşımış, yetkililerin bir an önce önlem almaları gerektiğini vurgulamışızdır. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası