Bakan Arslan Iğdır'da

Tarih : 2016-06-25 / Kategori : Siyaset

Bakan Arslan Iğdır'da

              Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Iğdır Milletvekili Nurettin Arslan ,Kars milletvekili Selahattin Beyribeyi ,Ardahan milletvekili Orhan Atalay birlikte Iğdır’a geldiler.

 

                 Iğdır Hava Limanına inen Bakan Arslan Iğdır valisi Ahmet Turgay Alpman ve kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılandı.
                Iğdır valiliğinde çiçek ve protokol tarafından karşılanan Bakan Ahmet Arslan şeref defterini imzaladıktan sonra Valilik makamında
Iğdır valisi Ahmet Turgay Alpman’dan brifing aldı.
     Ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi: ”hava limanı da ki coşkulu kalabalık beni duygulandırdı. Bölgenin diğer bölgelere göre geri kalmışlığının bir makus talih olmadığı Ak parti iktidarı ile görüldü. Biz Iğdır, Kars, Ardahan olarak ayrı ayrı kalkınmanın fayda sağlamayacağını biliyorum. Bunun için bölgesel kalkınacağız. Bize üç ili temsilen bir bakanlık verildi. Bölgesel olarak kalkınacağız. Aramızda güzel bir birlik beraberlik var. Her üç ilin projelerinin bitmesi için çalışacağız. Iğdırlının yıllardır hasretle beklediği Ünlendi barajının yapımı hızla devam ediyor. İsale hattının yapılması Su şebekeleri döşenmesi için 150 milyon para ayrılmıştır. 
    Bölgenin gelişmesine katkı sağlayacak olan Tuzluca barajı için sona gelindi. 
    Iğdır en uçta ki Nahcıvana ve İran’a açılan bir ilimiz olması nedeniyle Orta Asya’ya açılan bir kapıdır. Nahcıvana ve İran’a ulaşımı kolaylaştırmaktır. Bundan dolayı bu ülkelere bölünmüş yol yapılmıştır. Sıcak asfalt yapımı devam ediyor. Cumhurbaşkanımız ve başbakanımız Iğdır’a büyük önem veriyor. Yapılan çalışmalar ile Iğdır Diluc, Doğubayazıt, Tuzluca, Digor Kars, Erzurum yolları çift şeritli bölünmüş yol oluyor. Kağızman Digor yol ayrımından sonra Digor dan Karsa giden yol eksikti bunun çalışması başladı Bu yolları çok önemsiyoruz. Çünkü  Bu yollar yapımı bittiğinde İran, Nahcıvan üzerinden hatta Van’dan Ağrı üzerinden Iğdır’a gelen yük hareketinin Kars üzerinden Ardahan’a ve Gürcistan ulaşmasını sağlayacaktır. 
    Bu da Iğdır için önemlidir. Yük taşımacılığın büyük bir kısmı bu bölgeye kayacaktır. Iğdırlılarında kullandığı Karakurt Tuzluca arası bölünmüş yol yapılacaktır. Iğdır’ın bağlantısını sağlayan yollar bölünmüş  yol ve sıcak asfalt olacaktır .”dedi.
    Bakan Arslan daha sonra Ak Parti il başkanlığına geçti.
    Parti Binasında bölgenin önemine değinerek projeler hakkında bilgi verdi.
    Bakan Arslan, Aralık İlçesi Belediyesine’ ise bozuk yollarından dolayı 5 Km sıcak asfalt sözünü verdi.
    Daha sonra Konuşan, Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, Iğdır’a hizmet etmek için geldik. Iğdır halkının büyük desteği ile bunu başaracağız. Iğdır’a tarihinde gelmeyen hizmetleri getireceğiz.Birileri bu birlik ve beraberliği yok etmek için çalışacaktır. Ama bizler buna fırsat vermeyeceğiz. Kürdü Türkü yıllarca kardeşce yaşamış yaşamayada devam edecektir.  Bizler birlik ve beraberlik içerisinde oldukça herşeyin üstesinden geleceğiz. 
    Artık bir bakanımız var. Bizlerde milletvekilleri olarak hizmet etmek için var gücümüzle çalışacağız.” Şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası