IĞDIR ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYI PROF. DR. FAMİL ŞAMİLOĞLU ”HEDEFİM GİRİŞİMCİ, IĞDIR HALKIYLA İÇ İÇE YAŞAYAN ÇAĞDAŞ BİR ÜNİVERİSTE KURMAKTIR”

Tarih : 2016-06-28 / Kategori : Eğitim

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYI PROF. DR. FAMİL ŞAMİLOĞLU ”HEDEFİM GİRİŞİMCİ, IĞDIR HALKIYLA İÇ İÇE YAŞAYAN ÇAĞDAŞ BİR ÜNİVERİSTE KURMAKTIR”

           Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi  İktisadi ve idari bilimler Fakültesi İşletme bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Famil Şamiloğlu Iğdır Üniversitesi rektörlüğüne aday olduğunu açıkladı.

             Gönüloğlu lokantasında  ilde görev yapan yerel ve ulusal gazetecilerle buluşan Şamiloğlu, “Rektör seçilirsen ilk hedefim Iğdır Üniversitesi ile Iğdır halkın kaynaştırıp halkın üniversitesine sahip çıkmasını sağlamak, öğrenci sayısını ve bölüm sayısını,hoca   artırarak Iğdır esnafının yüzünü güldürmek ekonomisine katkı sağlamak olacaktır. ”dedi.
                Iğdır’ın Ağrı Dağı gibi, üç ülkeye sınır olmak gibi özelliği olduğunu belirten Prof. Dr. Famil Şamiloğlu”Iğdır’ı iyi biliyorum bu toprakların çocuğuyum. Üreten halkla bütünleşen bir üniversite gerçekleştireceğim.Iğdır içinde, dışında, yurt dışında yaşayan Iğdırlı iş adamlarını Iğdır Üniversitesine katkı sağlamaya davet ederek, Iğdır üniversitesini öğrencilerin severek tercih ettiği bir üniversite haline getireceğim.”dedi.
           Prof. Dr. Famil Şamiloğlu, yaptığı konuşmada şunları söyledi:” Günümüzde dünyanın en gelişmiş ülkelerinin en iyi üniversitelere sahip olduğu görülmektedir. Güçlü ve modern bir ülke olabilmek, ancak evrensel standartlarda eğitim ve araştırmalar yapabilen üniversitelere sahip olmakla mümkün olabilir. Üniversiteler ülkelerin dışarıya açılan aydınlık yüzleridir, ülkelerin kalkınmasının, gelişmesinin motor güçleridir. Çağdaş üniversite tüm birim ve kurulların aktif çalıştığı, üretken, şeffaflık ilkesinin uygulandığı, bürokrasinin minimize edildiği, takım çalışmasının ve ortak aklın egemen olduğu, demokratik, katılımcı, çok sesliliğin ve farklılıkların özgür bir iklimde yaşatıldığı, çağdaş yönetim ilkelerinin egemen olduğu, kaynak yaratmak için aktif çabanın harcandığı ve yönetim anlayışında “biz kültürü ve ortak aklın” egemen olduğu bir üniversitedir 2008 yılında Iğdır Üniversitesini İlimize kazandıran başta TBMM olmak üzere dönemin siyasi liderlerine ve emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlarına teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız. Ayrıca, Iğdır Üniversitesinin kuruluş sürecini tamamlayıp bu aşamaya gelmesinde emek veren, katkı sağlayan başta Üniversitemizin üst yönetimi olmak üzere tüm akademik ve  idari personelimize çok teşekkür ederim. 26 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak olan rektörlük seçimlerinde Iğdır Üniversitesi’ni daha ileri standartlara kavuşmuş, öğretim elemanı ve öğrenci sayısını hızla artırarak uluslararasılaşmış çağdaş bir üniversite yapmak, mezunlarını sadece Türkiye’de değil,dünyanın her yerinde çalışabilecek bilgi ve yeteneklerle donatmak, üniversite toplum sanayi işbirliğini sağlam bir zemine oturtmak, üniversite mensupları ile kent sakinlerini yakınlaştırmak, Iğdır’da üniversite, üniversitede ise kent bilincini ileri noktalara taşıyarak büyük bir sinerji yaratmak için Iğdır Üniversitesi rektörlük seçimlerinde rektörlük görevine talip olmuş bulunmaktayım.Büyük düşünür Mevlana’nın pergel düsturunda olduğu gibi; eğitimöğretim, araştırma geliştirme, üniversite-sanayi işbirliği ve toplum kalkınmasında bir ayağımız Iğdır’da olacak;diğer ayağımızla Türkiye’yi ve dünyayı dolaşarak nerede iyi ve faydalı şeyler var ise, onları Üniversitemize ve Iğdır’a taşıyacağız. Sonuçta idealimizdeki çağdaş, farkındalık yaratan,  küresel rekabet ruhunu yakalamış, girişimci ve markalaşmış Iğdır Üniversitesi’ni hep birlikte oluşturacağımıza yürekten inanıyorum. Her zaman bir mensubu ve parçası olmaktan gurur duyacağımız, uluslararası nitelikleri ön plana çıkmış, girişimci ve şehir ve halkla bütünleşmiş bir Iğdır Üniversitesini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.
    Bir hizmet yarışı olarak gördüğüm rektörlük seçim sürecinin dostluk ve kardeşlik
hukuku çerçevesinde centilmence, dürüstlük anlayışı ve ahlaki ilkelere uygun bir şekilde
geçmesini diliyor, Üniversitemiz, Iğdır’ımız ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.