Osman Toka'dan Nezaket ziyareti

Tarih : 2016-06-28 / Kategori : Genel Haber

Osman Toka'dan Nezaket ziyareti

         Iğdır'ın tanınmış simalarından, Hoşhaber Beldesi eski Belediye Başkanı ve Hudut Gazetesi ile Aydın Gazetelerinin sahibi Osman Toka gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu.

            Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Cabbar Şıktaş ve Muhabir Oğuzhan Şıktaş ile bir süre sohbet eden Toka; "Iğdır birlik olduğu zaman kazanacaktır. Yıllardır Iğdır'ı Türk-Kürt, Şia-Sünni diye bölüp parçalamaya çalışıyorlar. Ak Parti 14 yıldır iktidarda, ülkede çok güzel atılımlar yaptı. Ama Iğdır'da sadece çekişme var. Vizyonsuz kişilerin, basiretsiz yönetimi var. Ben bir Kürdüm, benim vazgeçemeyeceğim Azeri Türk'ü dostlarım akrabam var. Aynı şekilde Azeri Türkü'nünde  vazgeçemeyeceği Kürt dostu akrabası var. Bu halkı siyasi emelli için mezhep ve ırk bağlamında ayrıştırmaya çalışanlar, ülkeye ihanet içerisindedirler. Son yazımda da bu konulara değinmiş, ve Ulaştırma Bakanımız Sayın Ahmet Arslan'ı  ve kamuoyunu bilgilendirmeye çalışmıştım. Iğdır'da Irkçılık yapılmasına, ayrımcılık yapılmasına, insanları ötekileştirip ayrıştırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Gece başka gündüz başka kulvarlarda gezenleri herkes çok iyi biliyor." dedi.
            Yeşil Iğdır Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Cabbar Şıktaş'ta; "Hem meslektaşımız olan ve hem de bir siyasetçi olan Osman Toka'nın ziyaretinden duyduğum memnuniyeti ifade ederek, söylediği sözlerin hepsine katıldığını belirtmek isterim. Bu yörede, ülkemize rol model olacak bu vatan toprağında, bu güne kadar çıkarılmak istenen mezhep ve ırk çatışlarını bir türlü beceremeyen ve Allah'ın izniyle de ilelebet  beceremeyecek olan şer yuvalarının çabaları hep boşuna olacaktır. Bu gün ülkemiz üzerinde çok derin hesap yapılmakta ve oyunlar oynanmaktadır. Iğdır'da yıllardır saygı ve sevgi esasında buluşan, birbirilerine hep aynı hoşgörüyle yaklaşan, Türk-Kürt ve Sünni Şia, ne acıdır ki Iğdır'lı olmayanlar tarafından kışkırtılmakta, Iğdır'lı olmayanlar tarafından hep bir çatışma ortamına sürüklenmeye çalışılmaktadır.
            Iğdır ismi büyük, yüreği büyük, görkemi Ağrı Dağı kadar büyük bir ildir. Burada her kes bir birini çok iyi tanır. Kimin zararlı, kimin zararsız olduğu fevkalade bilir.  Şimdi gözlemliyoruz, dışarıdan Iğdır'a akın eden, kimi eğitimci, kimi memur, kimi cemaatçi, kimi iş adamı kişilerin Iğdır'da neler yaptığı ve neler yapmaya çalıştığını görüyoruz ve biliyoruz.
            Osman Toka beyle zaman zaman bir araya gelip istişarelerde bulunuyoruz. Bu toprakların aslı unsuru olan bizlerin zarar görmemesi için, dışarıdan gelip, hariçten gazel okuyan ve Iğdır'ı bir mezhep, bir Irk çatışması merkezi haline dönüştürmek isteyenlere fırsat vermeyelim diyoruz. Bu şer guruplarına karşı duralım diyoruz. Kendi çıkar ve istikballeri için bir toplumu ateşe atmak isteyen, üniversitelerde rant ve ikbal uğruna fitne tohumu eken, siyasi kazanım uğruna ayrıştırma politikası izleyen güruhlara nefesimizin yettiği, gücümüzün yettiği kadarıyla tepki gösterecek, duruş sergileyeceğiz." dedi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.