MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN VALİ AHMET TURGAY ALPMAN’A ZİYARET

Tarih : 2016-06-29 / Kategori : Eğitim

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN VALİ AHMET TURGAY ALPMAN’A ZİYARET

           Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, ve beraberindekiler Iğdır’a yeni atanan Vali Ahmet Turgay Alpman’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileğinde bulundular.

 

 İl Milli Eğitim Müdürü  Hakan Cırıt, Müdür Yardımcısı Ahmet Gelal ,Muhittin Yücel ve şübe müdürleri Cevdet Parlar, Cabbar Turan, Mehmet Tüzen,Yakup Alhan ile  ziyaret ederek Iğdır  da eğitim öğretimle ilgili bilgi verdi.
                    Hakan Cırıt,İl ve İlçe Merkezlerindeki eğitim, genel idare, teknik, sağlık ve yardımcı hizmetlerden oluşan personel durumu, okul, kurum ve öğretmen sayıları, okul, derslik, şube ve öğretmen başına düşen öğrenci sayıları, okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve özel eğitim öğretim kayıt durumları ve okullaşma oranları, okul ve kurumların araç-gereç, donanım durumu, taşımalı ve pansiyonlu öğrenci durumu, SBS, TEOG, YGS ve LYS başarı durumları, yerel, ulusal ve uluslararası proje sayıları ana başlıklarında kısa bir bilgi verdi.  
                    Eğitimi, güzel olan her şeyin başlangıcı olarak değerlendiren Vali Ahmet Turgay Alpman ‘da yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek;  “öğretimin yanında bilhassa eğitim konusuna ağırlık vereceğiz. Farkındalığı yaratarak şehrimizde var olan eğitim potansiyel dinamiklerini harekete geçireceğiz. Öğrencilerimize öğrenim hayatları boyunca enstrüman çalmayı, şarkı söylemeyi, spor yapmayı, sanat duyarlılıklarını artırmayı özendirecek faaliyetlere devam edilmelidir. Beyin olarak donattığımız çocuklarımıza beden sağlığı ve kültür donanımı ile birlikte ideal birer insan olarak hayata hazırlayacağız. Sosyal, kültürel ve sportif kazanımların yanında öğrencilerin kendilerine olan özgüvenleri artacak ve başarıları da zirveye çıkacaktır.” dedi.
            Daha sonra Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Vali Ahmet Turgay Alpman’a Ahmet Yesevi’nin Divan-ı Hikmet kitabını hediye etti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.