Iğdır İmam Hatip Platformun'dan İftar Yemeği

Tarih : 2016-06-29 / Kategori : Genel Haber

Iğdır  İmam Hatip Platformun'dan İftar Yemeği

Iğdır'da İmam Hatip  platformu tarafından İnci Düğün Salonunda iftar yemeği verildi.

 

    Haber :Ali ŞIKTAŞ   Dualarla başlayan İftar Yemeğine Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Iğdır İmam Hatip Platformu Başkanı Abdulcabbar Baştemur, Protokol ve davetliler katıldı.
       Yemekte konuşan Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Bu Mübarek günde bu platformu oluşturarak bu yemeği düzenleyen Iğdır İmam Hatip platformu Başkanı Abdulcabbar Baştemur'a teşekkür ediyorum. Ramazan ayı birlik beraberlik ve dayanışmanın olması gereken bir aydır. Ramazanlık nedeniyle  bu bağlamda bizler burada sizlerle birlikte güzel bir tablo oluşturduk. Bu ortamın devamını diliyorum. Iğdır'ımız da artık hizmet etme zamanı eğitimden, spor'a, ulaştırmadan Turizme, aklımıza gelecek bir çok konuda başlayan ve devam eden bir takım hizmetler var. Sizlerle birlikte ben bu tür hizmetlerin takipçisi olacağım. Bu hizmetlerin üstüne yeni hizmetler gelmesi, Iğdır'a kazanımlar yapılması için çalışacağız. Bu bağlamda eğitime önem vereceğiz. Eğitim demek bir ülkenin geleceğine yatırım yapmak demektir. Geleceğe yatırım yaparken de dikkatli olmamız  iyi insanlar güzel insanlar vatana millete hayırlı insanlar yetiştirmemiz lazım. Bunu da ancak milli ve manevi değerlerimize bağlı bir eğitimle verebiliriz. Hepinize  bu anlamlı günde birlik ve dayanışmayı sağladığınız için teşekkür ediyorum.  Kimseyi dışlamadan İmam hatipli olsun olmasın dışlamamalıyız buna ihtiyacımız var. Ülkemiz önemli günlerden geçiyor. Etrafımızda Suriye'nin durumu belli, Irak'ın durumu belli bizde ise güney doğunun durumu belli hiç istemediğimiz şeyler bazen oluyor. Şehitlerimiz oluyor. Buna üzülüyoruz. Bunların bitmesi gerekir ve bitecektir de  Devletimiz güçlü ve kuvvetlidir. Bunların üstesinden gelecektir. Bu birlik ve dayanışmamızla  olacaktır. Önümüzde  Kadir gecemizin ve Ramazan Bayramımız var. Ben şimdiden sizin Kadir gecemizin ve Ramazan Bayramımızı tebrik ediyorum. Bu yemeği düzenleyenlerden ve emeği geçenlere saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum."şeklinde konuştu.
            Iğdır İmam Hatip Platformu Başkanı Abdulcabbar Baştemur, konuşmasında şunları kaydetti; Türkiye imam hatip ortaokulları platformu imam hatiplerin gururu olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın himayelerinde ilim yayma Cemiyeti, Enser Vakfı, Yeni Dünya vakfı, Önder, Türgev ve Türkiye Gençlik Vakıf ortak koordinasyonunda Türkiye'nin 81 vilayetinde kurulmuş olan bir platformdur."dedi.
  Baştemur, İmam Hatip platformunun amacı imam hatip ruhunu yaşatmak milli manevi ve ahlaki değerlere bağlı, kültürlü bir nesil yetiştirmektir. Bu nesiller yeni dünyanın tesis edilmesi noktasında insanlığın kurtuluşu için, sadece elini değil, bedenini ortaya koyacak kadar cesaretli ve fedakar bir nesildir. Her türlü zulme karşı adaleti şefkati merhameti savunan bir nesildir. Bu nesil gücünü milleten almaktadır ve millete dayanarak bu günlere gelmiştir. Türkiye'nin en karanlık günlerini yaşadığımız 28 Şubat sürecinde imam hatip okulları ağır darbeler almış adeta üzerinden silindirle geçilmiştir. 28 Şubat'ın zulümleri karşısında imam hatip okulları büyük bir gerileme dönemine girmiştir. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Iğdır'da da İmam hatip ortaokulu bu süreçten ağır yaralar almıştır.
       Okul ve öğrenci sayıları azalmış, eğitim kalitesi düşmüş ve bu okulun öğrencileri moral açısından çökmüşlerdir.
                Cumhurbaşkanımızın ve hükumetimizin, İmam hatip okullarının yeniden eski günlerine dönmesiyle ilgili yaptığı gayretli çalışmalar nedeniyle, son yıllarda bu konuda önemli gelişmeler kaydedilmiştir.
         Şu an duruma dönüp bakmamız gerekiyor. İmam hatip ortaokullarına ihtiyacımız var. İmam Hatip ortaokullarının sayısını artırmamız gerekiyor.
    Iğdır'da gençliğimizin kurtuluşunu  İmam Hatip Ortaokullarının artırılmasında görüyoruz.
  Sayın Valimiz ve değerli STK'lardan  isteğimiz ilimizde en küçük yerleşim biriminde  dahi imam hatip okullarının açılması için gayret göstermeleri çocuklarını yürüyerek gidebileceği imam hatip ortaokullarının açılması için gayret göstermeleri, Okul binalarının yapılmasını teşvik etmeleri ve öğrenci yurtlarının yapılması konusunda destek olmalarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle gelecek kadir gecenizi ve Ramazan bayramınızı tebrik eder şimdiden Iğdır'da İmam Hatip okullarına verdiğiniz ve vereceğiniz maddi ve manevi her türlü destekten dolayı teşekkür eder ve saygılarımı sunarım."şeklinde konuştu.
                      Daha sonra konuşan Iğdır Eski Milletvekili Ali Güner,'ise,Iğdır İmam Hatip Platformunun düzenlemiş olduğu  iftar yemeğinde sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Bu gün bizlerin birlik ve beraberliğimizi simgelediğimiz gündür. Hiç kimse bu birlik ve beraberliğimizi bozamaz bozmaya da gücü yetmeyecektir. Son zamanlarda ülkemizi yıpratmaya çalışan güçler var. Bu mübarek ayda bile  Asker, polis, sivili demeden vahşice saldırılar gerçekleşmekte. Bizler bu çirkin saldırılara karşı hep birlikte olarak tüm zorlukların üstesinden geleceğiz. Bu ülkede Kürdü Türkü, Lazı Çerkezi bin yıllarca kardeşçe yaşamış yaşamaya da devam edecektir. Bu ülkeyi zor kazandık. Bir daha da kaybetmeye niyetimiz yok." dedi.
     Güner, Kadir gecenizi ve Ramazan bayramınızı tebrik eder şimdiden hayırlı ve huzurlu bayramlar diliyorum."şeklinde konuştu.
                Ak Parti Iğdır İl Başkanı Ahmet Tutulmaz,'ise,  Bu mübarek günlerin birlik ve beraberliğimize bir vesile olmasını diliyorum. Bu mübarek günü hep birlikte yaşıyoruz. Önümüzde kadir gecesi var. Bin aydan bile hayırlı bir geceye iştirak edeceğiz. Ramazan bayramımızı Ülkemizde ve ilimizde hep beraber kutlayacağız. Ben şimdiden Kadir gecemizin ve Ramazan Bayramımızın şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum. "dedi.
    Tutulmaz, Hem ülkemiz içerisinde hem bölge olarak diğer ülkelerle sıkıntılar yaşamaktayız. Bu güzel günlerin bu mübarek günlerin, inşallah birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize, bölgemizdeki huzura vesile olmasını diliyorum. İmam hatip platformu imam hatip nesli bölgemizin ve ülkemizin bir teminatıdır. İmam hatip platformları kuruluşundan bu yana bu ülkede her zaman birlik ve beraberliğimize katkı sağlayacak bir neslin yetişmesine vesile olmuştur. Ülke olarak çok sıkıntılar yaşıyorsak. Bu gün bu bölgemizde sıkıntılar yaşıyorsak, çok açık ve bilinmelidir ki  İmam hatip neslinin imam hatip şuurunun bölgede etkinliğini ve hakimiyetini kaybetmesidir. Bunun başka hiçbir açıklaması yoktur. Bizi bir araya getiren farklı etnik, farklı kültür, farklı dillere sahip olan insanların bir arada tutulmasının tek sebebi bizim inancımızdır. İslam'dır. Allah'ın varlığı ve birliğidir. Bizler Kuran-a, Sünnete sımsıkı sarıldıkça inancımızı tam hakkıyla yaşadıkça birlik ve beraberliğimizi daha çok muhafaza edeceğiz. İçeriden ve dışarıdan ülkemize ve bölgemize kast etmeye çalışanlar biliniz ki hiç başarılı olamayacaktır. Bu sıkıntılar bölgemizi çok etkilemekte, özelikle bölgemizde terör yeniden baş göstermiş ve bölgemizi çok büyük manada huzursuz etmiştir. Bu ramazan ayında bile insanlarımız Asker polis sivil demeden ayrım yapılmadan katledilmekte ve çok ciddi manada ülkemize acılar yaşatmaktadır. Bizler bir birimize sahip çıktıkça ülkemizde birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize daha çok sahip çıktıkça  dışarıdan ve içeriden bizim kardeşliğimize kast edecek unsurlara karşı birliğimizi muhafaza ettiğimiz müddetçe  hiç bir etki bu kardeşliğimize tesir etmeyecektir. Bu illegal örgütlere açıkça çağrımız şudur ki  kardeşliğimize birlik ve beraberliğimize uzattıkları bu eli burdan çeksinler. Biz bu ülkede birlik beraberlik ve kardeşlik istiyoruz. Bu birlik ve beraberliğin bozulmasına müsade etmeyeceğiz. Bu mübarek ayda buna en iyi vesile olmalıdır."şeklinde konuştu.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.