Sinan Oğan’dan Çok Kritik Açıklamalar Geldi

Tarih : 2016-07-18 / Kategori : Siyaset

Sinan Oğan’dan Çok Kritik Açıklamalar Geldi

Sinan Oğan, darbe girişimine karşı çok önemli açıklamalarda bulunarak, bundan sonra yapılması gerekenleri açıklandı.

 

            MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, sosyal medya hesabı üzerinden 15 Temmuz gecesi Türkiye'ye yapılmak istenilen darbe hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
          Darbe girişimin nasıl geldiğini ve neden önlemediğini açıklayan Oğan, bu zamana kadar yapılmayanların yanısıra bundan sonra nelerin yapılması gerektiği hususunda da açıklamalarda bulundu. 

         İşte Sinan Oğan'ın o açıklamaları:

1-TSK içinde bu kadar büyük bir PDY yapılanması ve darbe hazırlıklarından haberdar olunamaması ciddi bir sorgulamayı gerektirmektedir.
2-Genelkurmay Başkanının en yakınına sokulmuş, yurdun neredeyse en ücra noktalarındaki birimlere kadar sirayet etmiş ve farkına varılmamış.
3-Peki neden? TSK kendi içine sızmış bu PDY yapılanmasından neden haberdar olamamıştır? Bu darbe yapılmadan neden deşifre edilememiştir?
4-İki sebebi var. Birincisi PDY'nin TSK'ya yaptığı Ergenekon ve Balyoz operasyonlarıyla PDY mensuplarının TSK içinde önünün açılması.
5-İkincisi ise 2011'in son haftası GES‘in "Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı" Genelkurmay'dan alınarak MİT'e devredilmesidir. 
6-GES'in devredilmesindeki esas hedef TSK'nın darbeye kalkışmamasıydı. Ancak Genelkurmay kör edildiği için kendi içindeki darbeyi göremedi.
7-GES'in Genelkurmay'dan alınmasıyla hem terörle mücadelede zaafiyet yaşandı ve hem de Genelkurmay içe dönük istihbarat zaafiyeti yaşadı.
8-GES Genelkurmay'a yeniden verilmeli, ayrıca devlet içinde PDY yapılanmasının önünü açanlar da siyaseten sorumluluk üstlenmelidir. 
9-Darbeyi planlayan ve uygulayan darbeci subaylar ile halkına ateş açmayan, olaylardan bihaber emir kulu askerler birbirinden ayrılmalıdır.
10-Darbeyi engellemek için şehit olan asker ve polislerimizin acıları taze iken sokaklarda ve meydanlarda eğlenmek şehitlerimize saygısızlıktır.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.